Πολιτική Παπακωνσταντίνου θα εφαρμόσει ο Βενιζέλος

21:57 17/6/2011 - Πηγή: 24wro
Δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...
δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, το οποίο έχοντας καλεσμένο το πρόσωπο της ημέρας κατέγραψε αναμφισβήτητα μία δημοσιογραφική επιτυχία.

Στην ουσία των δηλώσεών
του ο κ. Βενιζέλος έκανε σαφές ότι θα συνεχίσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας μάλιστα ότι ακόμα και οι αλλαγές που πέρασαν από τη Βουλή θα πρέπει να συζητηθούν με τους εταίρους.

«Ξεκινάμε με το Μεσοπρόθεσμο, που είναι απαραίτητο να ψηφιστεί για να πάρουμε την πέμπτη δόση και παράλληλα ανοίγουμε τη συζήτηση για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και καθιστώντας σαφές ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον ανασχηματισμό και την αλλαγή οικονομικού επιτελείου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί με τις αλλαγές που έχουν γίνει». Άφησε πάντως μικρά περιθώρια για άλλες πιο δυναμικές παρεμβάσεις, πέρα από τις «οριακές», όπως παραδέχθηκε, αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο, ενώ υπαινίχθηκε ότι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα δίνουν προοπτική στην οικονομία.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι θα έχει την ευθύνη των αποκρατικοποιήσεων, ενώ αποκάλυψε ότι είχε προτείνει τον κ. Λουκά Παπαδήμο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος αρνήθηκε και θα παραμείνει σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Keywords
Τυχαία Θέματα