Πολιτική επιστράτευση η λύση για τα σκουπίδια

09:41 18/10/2011 - Πηγή: 24wro
Σε πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά η κυβέρνηση…
εκτιμώντας πως «δεν μπορεί να πάει άλλο» η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους, δεδομένων και των κινδύνων που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία.


Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οπότε και ελήφθη τελικά η απόφαση για πολιτική επιστράτευση
των απεργών, παρότι η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και μέρες. Το ζήτημα χειρίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, συνεπικουρούμενος και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, τα «ανοικτά θέματα» των οποίων συζητήθηκαν εκτενώς στο χθεσινό υπουργικό.


Εξάλλου, παρά την απόφαση να μην υπάρξουν αλλαγές σε θεμελιώδεις αρχές του πολυνομοσχεδίου για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο που ψηφίζεται την Πέμπτη, καθώς εκτιμήθηκε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη διαπραγμάτευση της Κυριακής με τους εταίρους μας, η κυβέρνηση αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε εξαίρεση των εργαζομένων στην καθαριότητα από την ρύθμιση της εργασιακής εφεδρείας.


Ο στρατός στην αποκομιδή των απορριμμάτων


Με τη βοήθεια και στρατιωτών θα συνεχιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα δεν αρκούν για να μαζέψουν τους τόνους σκουπιδιών που έχουν πνίξει στην κυριολεξία την πρωτεύουσα.


Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέθεσε 170 οπλίτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα, οι στρατιώτες αναμένεται να αναλάβουν να οδηγήσουν τα απορριμματοφόρα που μετέχουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση ο στρατός να προσφέρει δικά του οχήματα.


Το θέμα ουσιαστικά έθεσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων, που μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι: «οι ιδιώτες που υπάρχουν δεν επαρκούν, καθώς κάθε ιδιωτικό απορριμματοφόρο μπορεί να μεταφέρει 1,2 τόνους απορρίμματα, ενώ το δημοτικό απορριμματοφόρο 8 τόνους» και συμπλήρωσε; «Το μόνο που απομένει είναι ο στρατός».


Στο ερώτημα αν θα ζητήσει την παρουσία του στρατού, είπε: «Εγώ δε μπορώ να κηρύξω επιστράτευση».






Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον real fm 97.8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, υποστήριξε ότι ουδέποτε προχώρησε σε αυτή τη δήλωση: «Είναι αστείο να λέγεται ότι έχω κάνει τέτοια δήλωση από την στιγμή που εκκρεμεί η υπόθεση για το αν είναι παράνομη και καταχρηστική η απεργία».


Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τους εργαζομένους στην καθαριότητα ότι θα μαζέψουν τα απορρίμματα από όλα τα ευαίσθητα σημεία. O κ. Καμίνης σημείωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τους εργαζόμενους στο δήμος Αθηναίων ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια από όλους τους δρόμους του κέντρου από τους οποίους θα περάσουν οι πορείες τις επόμενες ημέρες, ενώ απέφυγε να προβλέψει το χρόνο κατά τον οποία θα έχει ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα