Ποιός είναι ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ...

03:54 22/11/2012 - Πηγή: 24wro

Ιερέας με σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου είναι ο κληρικός, στον τραπεζικό λογαριασμό του ...

οποίου βρέθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του "Βήματος, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό για έργα στην εκκλησία που
ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ανυπόστατες.

Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική επικοινωνία του "Βήματος" αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίστηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα - του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ - και δήλωσε άλλη ταυτότητα.

Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.

Ο ίδιος έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατ. ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την "μαύρη τρύπα" ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και την φορολογική δήλωσή του.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ωστόσο συνεχίζεται, έπειτα από νεότερες καταγγελίες, οι οποίες αφορούν στην παρακράτηση - από ιερείς - χρημάτων από τα παγκάρια αλλά και για λαχειοφόρους αγορές που έγιναν χωρίς την τήρηση των απαραίτητων παραστατικών.

Καταγγελίες έχουν υπάρξει μέχρι και για παράτυπες συναλλαγές στην οργάνωση εκδρομών των ενοριών της Μητρόπολης Περιστερίου, σε διάφορα σημεία της χώρας.

Επιπλέον, στην εκκλησία που ιερουργεί ο ελεγχόμενος κληρικός, έχουν υπάρξει αναφορές ότι παρακρατήθηκαν τα χρήματα που δόθηκαν από την Αττικό Μετρό για να επισκευασθεί το προαύλιο του ναού, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι εργασίες για την κατασκευή του τοπικού σταθμού.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2011 έγινε διάρρηξη στα μαγειρεία του συγκεκριμένου ναού και άγνωστοι πήραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, που είχαν δοθεί από την Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Κάποιοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για ένα "στημένο περιστατικό προκειμένου τα τρόφιμα να μεταπωληθούν σε καταστήματα".

Και ενώ τα ερωτήματα για την υπόθεση, μεγεθύνονται αφού φέρεται να έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Μητρόπολη Περιστερίου για σειρά έργων, ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου είχε κατηγορήσει προ μερικών μηνών τους πιστούς ότι "ρίχνουν κουμπιά στα παγκάρια", ενώ είχε αφήσει αιχμές για το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου...

nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα