Ποιος είναι ο Έλληνας πίσω από το blog που συγκαταλέγεται στa 10 κορυφαία παγκοσμίως

22:03 29/10/2012 - Πηγή: 24wro
Με την Άννα Ντέλο Ρούσο να συνεργάζεται με τη γνωστή αλυσίδα...
καταστημάτων ρούχων H&M, τον Σκοτ Σούμαν - ιθύνοντα νου πίσω από την παγκοσμίως γνωστή στο χώρο της μόδας ιστοσελίδα Sartorialist - να εκδίδει το δεύτερο βιβλίο του και τον Μπράιαν Μπόι να καλείται στην κριτική επιτροπή του Αμερικανικού America's Next Top Model, η εξύψωση των bloggers σε υπολογίσιμους
διαμορφωτές τάσεων αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Στην εξαιρετικά κερδοφόρο δραστηριότητα του blogging κάνει αναφορά με εκτενές άρθρο της η εφημερίδα Guardian, σκιαγραφώντας την κυρίαρχη τάση στον κόσμο του διαδικτυακού branding: bloggers από όλο τον κόσμο απομακρύνονται από την παραδοσιακή δραστηριότητα της online δημοσίευσης ως παράπλευρης δραστηριότητας, καθώς αντιλαμβάνονται την πιθανή κερδοφορία της ενασχόλησής τους μέσω της διαφήμισης και των χορηγιών.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο δικός μας Έλληνας Κώστας Βογιατζής, ο οποίος ευθύνεται για το διεθνώς αναγνωρισμένο site του με την ονομασία Yatzer που τον έχει καταστήσει παράδειγμα προς μίμηση επιτυχημένου entrepreneur.

Μόδα, γαστρονομία, αρχιτεκτονική, διαφήμιση, οπτικός πολιτισμός, τέχνη, εκθέσεις, βιβλία, ταξίδια, φωτογραφία... Αυτοί είναι μερικοί μονάχα άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται το διαδικτυακό περιοδιικό Yatzer, το οποίο συγκαταλέγεται μέσα στα δέκα καλύτερα παγκοσμίως, με περίπου 3 εκ. επισκέψεις το χρόνο.

Ακολουθεί παράθεση παλαιότερης συνέντευξης (1-2-2012) του εμπνευστή του στην εφημερίδα Lifo:

Γεννήθηκα στον Πειραιά, αλλά μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Θυμάμαι αρακτηριστικά την αντιπροσωπεία με είδη καθαρισμού που είχαν τότε οι γονείς μου: στο πατάρι του γραφείου τους είχαν ένα σωρό κλουβιά με καναρίνια. Είχαν πάθος με αυτά τα πουλιά, ώσπου μια μέρα μας ανακοίνωσαν, σε μένα και την αδελφή μου, ότι ήθελαν ν' ανοίξουν ένα pet shop. Υπάρχει ακόμα και σήμερα στην Καλλιθέα και λέγεται «Η φωλιά των ζώων». Δεν θα ξεχάσω ποτέ κανένα σκυλάκι από αυτά που πέρασαν από τα χέρια μου όλα αυτά τα χρόνια. Η αγάπη των γονιών μου για τα ζώα δηλώνει πάρα πολλά για τον χαρακτήρα τους κι έχω μάθει να εκτιμώ πολύ τους φιλόζωους.

Από μικρός θυμάμαι ότι ήθελα να πάω στη Σχολή Ικάρων και να γίνω πιλότος, μια σκέψη που ερχόταν κι έφευγε από το μυαλό μου. Τελικά, πήγα στο Πολυκλαδικό της Σιβιτανιδείου και, καθώς παρακολουθούσα τον κύκλο Εφαρμοσμένων Τεχνών, ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το σχέδιο, ελεύθερο και γραμμικό. Ήταν η πρώτη σχέση που είχα με την έννοια της αρχιτεκτονικής και για κάποιον λόγο μου άρεσε τόσο πολύ, που αποφάσισα ν' ακολουθήσω την πρώτη δέσμη. Αφού έδωσα τρεις φορές, μπήκα στο Τμήμα Μετεωρολογίας του Φυσικού, αλλά δεν άντεξα και πολύ και σύντομα πήγα στην ΑΚΤΟ.

Από τα δεκάξι μου δεν έχω σταματήσει να δουλεύω. Η πρώτη μου δουλειά ήταν να φτιάχνω μακαρόνια σε μια πιτσαρία στη Νέα Σμύρνη. Ο λόγος που το έκανα ήταν διότι ήθελα να πάω διακοπές μόνος μου. Μου είχαν πει τότε οι γονείς μου: «Για να πας διακοπές μόνος σου πρέπει να κερδίσεις τα
Keywords
Τυχαία Θέματα