Ποιοι έριξαν την καμαριέρα στα χέρια του Στρος Καν;

07:30 11/7/2011 - Πηγή: 24wro
Τα σενάρια συνωμοσίας οργιάζουν. Η υπόθεση έχει εξάψει τη φαντασία καθώς πολλοί...
Γάλλοι προσπαθούν να δέσουν «γεγονότα» για να αποδείξουν μια σκευωρία



Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα σε αυτή την απίστευτη ιστορία;Πού τελειώνει η φυσιολογική καχυποψία και πού αρχίζει η παράνοια; Εχουν δίκιο όσοι βλέπουν θεωρίες συνωμοσίας πίσω από τη σύλληψη-σοκ και την τόσο αναπάντεχη ανατροπή στην τύχη του DSΚ; Ποιος τον παγίδευσε και γιατί;

Ο Νικολά Σαρκοζί και οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες
για να εξουδετερώσουν τον επικίνδυνο πολιτικό αντίπαλο του προέδρου; Η CΙΑ για να απομακρύνει από το ΔΝΤ έναν ενοχλητικό Ευρωπαίο που ήξερε πολλά; Ή μήπως η αντισημιτική Ακροδεξιά η οποία δεν ήθελε επ΄ ουδενί έναν εβραίο Σοσιαλιστή στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας; Και αυτά δεν είναι παρά τρία από τα σενάρια πολιτικής φαντασίας που ακούγονται και γράφονται για την υπόθεση Στρος-Καν.

Στα αστυνομικά μυθιστορήματα ο ντετέκτιβ αρχίζει πάντα με την ερώτηση «ποιος ωφελείται από το έγκλημα;». Στην περίπτωσή μας η προφανής απάντηση είναι ο Νικολά Σαρκοζί - αν και βεβαίως δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει κάποια σχέση με την υπόθεση.

Αυτό δεν εμπόδισε τους πιο ευφάνταστους να μιλήσουν για ύποπτη εμπλοκή του δεξιού κόμματος UΜΡ. Η είδηση της σύλληψης στη Νέα Υόρκη πρωτοέγινε γνωστή από στελέχη του UΜΡ, λένε, τα οποία φαίνεται ότι γνώριζαν για την απόπειρα βιασμού πριν από οποιονδήποτε άλλον. Οντως ο πρώτος άνθρωπος που έστειλε tweet, προτού ακόμη συλληφθεί ο DSΚ στο αεροδρόμιο, ήταν ένας ακτιβιστής του κυβερνώντος κόμματος, ο Τζόναθαν Πινέ. Και ο πρώτος που απάντησε στον Πινέ στο Τwitter ήταν ο Αρνό Ντασιέ, ένας δεξιός ίματζ μέικερ που είχε κάνει και στο παρελθόν ενοχλητικές αποκαλύψεις για τον πολυτελή τρόπο της ζωής του DSΚ- ο Ντασιέ γράφει στο μπλογκ 24heuresactu, το πρώτο ΜΜΕ που μετέδωσε την είδηση στις ΗΠΑ.

Επειτα είναι ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος του Σαρκοζί. Η Μισέλ Σαμπάν, πρώην συνεργάτιδα του Στρος-Καν, διερωτήθηκε δημοσίως για τον ρόλο που έπαιξε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης, ο οποίος «παρασημοφορήθηκε (...) με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Νικολά Σαρκοζί». Ο Ρέι Κέλι είχε πράγματι τιμηθεί με το παράσημο το 2006, την εποχή που ο Σαρκοζί ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Και αν δεν σας έπεισαν όλα αυτά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πατέρας του αμερικανού εισαγγελέα Σάιρους Βανς τζούνιορ είχε συνεργαστεί κάποτε με κάποιον που είχε παντρευτεί τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα του Σαρκοζί.

Ακόμη πιο τραβηγμένη είναι η ιδέα ότι συνωμότες ήταν οι άλλοι υποψήφιοι για το χρίσμα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΡS). Οι θιασώτες αυτής της θεωρίας βλέπουν και έναν απόκρυφο συμβολισμό στον αριθμό της σουίτας όπου έγινε ό,τι έγινε στο Sofitel: το 2806 αντιστοιχεί στις 28 Ιουνίου, όταν άρχισαν να κατατίθενται οι υποψηφιότητες για το προεδρικό χρίσμα στο ΡS.

Keywords
Τυχαία Θέματα