Ποιο 1929, έρχεται Μεσαίωνας, αναφέρουν οι F. TIMES!

07:36 12/12/2011 - Πηγή: 24wro
Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφεται το οικονομικό μέλλον της Ε.Ε σε άρθρο των...
Financial Times, που εκτιμά ότι οδεύουμε προς έναν νέο Μεσαίωνα. Δείτε τι αναφέρει ο αρθρογράφος των F.T :«Πριν από τέσσερα χρόνια, παρέθεσα στη στήλη μου τις εκτιμήσεις ενός γνωστού μου χρηματιστή, ο οποίος παρομοίαζε τις τότε οικονομικές προοπτικές με το 1929. Πριν από λίγες εβδομάδες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Ξέχνα το 1929, εδώ έρχεται Μεσαίωνας».

«Οι απόψεις του ακούγονται ακραίες και οφείλω
να αναφέρω ότι ο φίλος μου είναι ορκισμένος εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσων σχετίζονται με αυτήν και αντιμετωπίζει την προοπτική διάλυσης του ευρώ με ανατριχιαστική ευχαρίστηση. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, η πρώτη του εκτίμηση ήταν σίγουρα σωστή. Η τρέχουσα οικονομική συρρίκνωση, σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις για την Βρετανία, θα είναι χειρότερη από του Μεγάλου Κραχ, ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι το ευρώ θα κρατηθεί στη ζωή. Πιθανόν να εμπεριέχει μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια παραγωγής για τη βρετανική οικονομία.

Κάποιοι προβλέπουν, ότι το πραγματικό εισόδημα θα είναι χαμηλότερο το 2015 απ’ όσο ήταν το 2002. Αντιθέτως, στην περίοδο 1929-39, οι πραγματικοί μισθοί είχαν αυξηθεί κατά 10% και κάτι παραπάνω, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή ιστοσελίδαmeasuringworth.com». Βεβαίως ο Μεσαίωνας, όπως τονίζει ο αρθρογράφος, ήταν μια εντελώς διαφορετική περίοδος. Όμως ο στόχος τέτοιων συγκρίσεων δεν είναι να αποδειχτεί ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά να διευρυνθεί η αντίληψή μας για τα πιθανά σενάρια.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα