Ποινές έως 10.000 λίρες για φθαρμένα ελαστικά στην Αγγλία!

16:40 29/9/2011 - Πηγή: 24wro
Γνωρίζουμε όλοι ότι τα ελαστικά έχουν κυρίαρχο ρόλο στη συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου και στην... ασφάλεια των επιβατών. Στην Αγγλία – μια ιδιαίτερη προηγμένη χώρα σε ό,τι αφορά στον τομέα ασφάλειας και αυτοκινήτου – το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι τα φθαρμένα, ελαττωματικά και ξεφούσκωτα ελαστικά ήταν υπεύθυνα για 1.210 τροχαία το 2010. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 18 νεκρούς, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 164 σε πέντε χρόνια, σε τροχαία που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακής κατάστασης των ελαστικών.
  Έτσι, το υπουργείο, σε συνεργασία με την ένωση βιομηχάνων ελαστικών, ξεκινά εκστρατεία
τον Οκτώβριο για την ενημέρωση των οδηγών, αλλά και τον δωρεάν έλεγχο των ελαστικών τους, μέσω εκατοντάδων συνεργείων και εμπόρων που λαμβάνουν μέρος στην κίνηση αυτή.
Εκτός αυτού, ο νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει ότι τα ελαστικά στα οχήματα πρέπει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και να έχουν τουλάχιστον πέλμα βάθους 1,6 χλστ. ακόμα και στα πλαϊνά, αλλιώς οι οδηγοί αντιμετωπίζουν ποινή 3 βαθμών για κάθε «παράνομο» ελαστικό και πρόστιμο 2.500 λιρών για το καθένα!
 Ό,τι πράττουν δηλαδή στην Ελλάδα οι αρμόδιοι φορείς… αλλά και εμείς οι οδηγοί. Τελικά, ποτέ δεν θα γίνουμε αναπτυγμένη χώρα και όσοι έχουν πάει στην Αγγλία, γνωρίζουν ότι πιθανότατα ποτέ δεν θα αποκτήσουμε την οδηγική παιδεία τους.  

Keywords
Τυχαία Θέματα