Ποια στάση πιστεύει ο Ολάντ ότι πρέπει να τηρήσει το Βερολίνο

07:12 8/5/2012 - Πηγή: 24wro
Αναφορικά με τα ευρωομόλογα και την κάλυψη κρατικούς χρέους από την ΕΚΤ...
Το Βερολίνο δεν μπορεί ταυτόχρονα να εναντιώνεται στα ευρωομόλογα και την κάλυψη κρατικού χρέους από την ΕΚΤ, διακηρύσσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη που παρέθεσε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Slate.

Η συνέντευξη δόθηκε μεν την Παρασκευή το πρωί, όμως δημοσιεύτηκε
σήμερα, κατόπιν τελικών διορθώσεων εκ μέρους του Ολάντ αμέσως μετά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα χθες.
Όσον αφορά το ζήτημα της τόνωσης της ανάπτυξης, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας απάντησε ότι θα θέσει το θέμα αυτό στους εταίρους, «ιδίως στους φίλους Γερμανούς, όμως εκείνοι δεν μπορεί να βάζουν ταυτόχρονα δύο σύρτες στην πόρτα, τον έναν για τα ευρωομόλογα, έναν άλλον για την επαναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους εκ μέρους της ΕΚΤ».
«Η προεδρική εκλογή στη Γαλλία δεν σχετίζεται με καμία συνέπεια για τις γαλλογερμανικές σχέσεις» πρόσθεσε ακόμη ο κ. Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί επίσημα το Βερολίνο πολύ λίγο αφότου την 15η Μαΐου αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.
Το επιτελείο του Ολάντ ανακοίνωσε ότι «ήδη χθες βράδυ ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν ουσιώδεις διαβουλεύσεις».
Η κ. Μέρκελ, όπως ανέφερε το Reuters, «σνομπάρισε τον σοσιαλιστή Ολάντ καθ'όλη την προεκλογική του εκστρατεία, παρέχοντας τη στήριξή της στον συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί» και υπενθύμισε ότι ο Σαρκοζί «απέρριπτε το αίτημα για μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πολιτική».
Την ώρα που ο κ. Ολάντ διακήρυσσε προεκλογικώς ότι «πρέπει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού συμφώνου, επισυνάπτοντας ένα Αναπτυξιακό σύμφωνο», το Βερολίνο αποφάνθηκε σήμερα κατηγορηματικά ότι: «Το Δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι πλέον διαπραγματεύσιμο και ότι επομένως, κάθε διαβούλευση για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη πρέπει να γίνει χωρίς να 'συνδεθεί' καθόλου με το Δημοσιονομικό σύμφωνο» ανέφερε ακόμη το Γαλλικό πρακτορείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα