Πήρε τον βαθμό στα... χασομέρια!

18:55 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής του ...πρωταθλήματος του Νοτίου Ομίλου της Football League 2 ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την Κόρινθο.


Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να σώσει εν μέρει την… παρτίδα ισοφαρίζοντας σε 1-1 χάρη σ’ εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέρμπη και να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της ανόδου στη δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία.
Το ματς «σημαδεύτηκε» από την επίθεση, την
οποία δέχτηκαν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο της Ριζούπολης ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκή και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, αλλά και ο τεχνικός της ομάδας της Πάτρας, Ηλίας Φυντάνης, από εξαγριωμένους οπαδούς του Απόλλωνα.
Ο Απόλλων ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο 45άλεπτο, πλησίασε στο γκολ, τελικά, όμως, η Κόρινθος ήταν αυτή που το πέτυχε, στη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε…
Το ρολόι «σημάδευε» το 32ο λεπτό, όταν ο Δημητριάδης, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, γύρισε τη μπάλα προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Ντόμας «εκτέλεσε» όντας αμαρκάριστος εξ επαφής τον Κόη κι έδωσε προβάδισμα στους Κορίνθιους.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα μπορούσε αφενός να έχει εκείνη προηγηθεί, αν στο 10’ το σουτ του Θωμά εκτός περιοχής δεν σταματούσε στην συμβολή των δοκών του Δημαράκη κι αφετέρου να έχει ισοφαρίσει, αν ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας δεν επενέβαινε εντυπωσιακά σε σουτ του Βέρμπη μέσα από τα καρέ της Κορίνθου!
Ο Δημαράκης, εξάλλου, είχε ακόμα δύο καλές επεμβάσεις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο Απόλλων μπήκε… φουριόζος στο ματς! Αρχικά στο 3ο λεπτό απέκρουσε την προσπάθεια του Βέρμπη κι εν συνεχεία στο επόμενο λεπτό είπε και πάλι «όχι» στον έμπειρο επιθετικό των γηπεδούχων, αυτή την φορά με τα πόδια.
Στο β’ ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την ομάδα της Κορίνθου να δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην διαφύλαξη του υπέρ της αποτελέσματος, αλλά και τους παίκτες του Απόλλωνα να μη μπορούν να βρουν τον τρόπο να διασπάσουν την άριστα οργανωμένη αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Κόρινθος θα κατάφερνε να… αποδράσει από την Ριζούπολη, ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τσιλιγκίρης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σπυρόπουλο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Βέρμπης, ο οποίος  -αφού πρώτα «καρδιοχτύπησε» τους φίλους της ομάδας του στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι-  ισοφάρισε διαμορφώνοντας το τελικό Απόλλων-Κόρινθος 1-1.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Κόης, Στρόμπουλος, Κύργιας, Κωνσταντίνου (75’ Καραδέμητρος), Θωμάς (65’ Θωμάς), Βέρμπης, Κατράνας, Βλάχος, Σουλελές (46’ Ταχμαζίδης), Τσιλιγκίρης, Κρουσταλέλης.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Χουστουλάκης, Παπαευθυμίου, Σπυρόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Ντόμας, Ζάρκος, Παυλίδης (90’+ Παππάς), Δημητριάδης, Καφαντάρης (77’ Τσουλάκος), Αράπογλου (68’ Φραγκάκης).

onsports.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα