Πέθανε ο Kουβανός θρύλος της πυγμαχίας, Τεόφιλο Στίβενσον

02:47 13/6/2012 - Πηγή: 24wro

Ο μεγαλύτερος πυγμάχος που ανέδειξε η Κούβα, ο Τεόφιλο Στίβενσον Λόρενς, πέθανε σε ηλικία 60 ετών...

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.
Ο Στίβενσον, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, θεωρείται από πολλούς ως ο πιο επιτυχημένος ερασιτέχνης πυγμάχος στην ιστορία. Κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο το 1972 στο Μόναχο και ακολούθησαν άλλα δύο χρυσά στο Μόντρεαλ το 1976 και της Μόσχας το 1980
Μάλιστα με
τη νίκη του στη Μόσχα, έγινε ο δεύτερος πυγμάχος, μετά το Λάζλο Παπ της Ουγγαρίας, που κέρδισε ποτέ το χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενους αγώνες.
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου και του Μόντρεαλ είναι οι δυνατότεροι αναμνήσεις που έχω από τη ζωή μου, η καλύτερη φάση της καριέρας μου», είχε δηλώσει στο Associated Press στις αρχές της χρονιάς.
Στον Στίβενσον είχε προταθεί – αν και ερασιτέχνης- να πυγμαχήσει σε ένα αγώνα για την κατηγορία των βαρέων βαρών με τον Μοχάμεντ Άλι λι έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αρνήθηκε όμως μένοντας πιστός στην Κουβανική επανάσταση, η οποία είχε θέσει εκτός νόμου τον επαγγελματικό αθλητισμό.
«Τι είναι το 1 εκατομμύριο δολάρια σε σύγκριση με την αγάπη των 8 εκατομμυρίων Κουβανών» είχε δηλώσει τότε ο Τεόφιλο Στίβενσον.
Τον Ιανουάριο, ο ολυμπιονίκης πέρασε 15 ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όταν οι γιατροί ανίχνευσαν σχηματισμό θρόμβου σε κάποια αρτηρία κοντά στην καρδιά του. Πήρε εξιτήριο στις αρχές Φεβρουαρίου και ξαφνιάστηκε από τις δημοσιεύσεις των μέσων ενημέρωσης, που διατείνονταν οτι η κατάστασή του ήταν σοβαρή.
«Οι άνθρωποι μου τηλεφώνησαν από όλη την Κούβα, από άλλα μέρη του κόσμου, ακόμα και από το Μαϊάμι,» δήλωσε ο Στίβενσον.
Στα νεότερα χρόνια του, υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας πυγμαχίας της Κούβας όσο και σε εθνικό αθλητικό ινστιτούτο του νησιού.
Φεύγοντας απο τη ζωή, εκτός απο τους χιλιάδες θαυμαστές παγκοσμίως, άφησε πίσω του και δύο παιδιά.
iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα