Πεθαίνουν από το κρύο στους -51 και -23 βαθμούς σε Ρωσία και Ουκρανία

16:25 18/12/2012 - Πηγή: 24wro
Οι θανατηφόρες θερμοκρασίας που επικρατούν σε Ρωσία και Ουκρανία, φτάνουν...
μέχρι τους -51 βαθμούς Κελσίου ,προκαλώντας πάρα πολλούς θανάτους,ενώ ο αριθμός των νεκρών από το πολικό ψύχος διαρκώς αυξάνεται.

Συγκεκριμένα μέσα στον Δεκέμβριο πέθαναν συνολικά 27άνθρωποι στην Ουκρανία, από τους οποίους οι 19 πέθαναν μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, όταν σε ορισμένες περιοχές, οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -23 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα,
όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 162 άνθρωποι νοσηλεύονται με υποθερμία και κρυοπαγήματα.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Ουκρανία είναι καλυμμένη με χιόνια, ενώ σήμερα, η θερμοκρασία κυμαίνεται από -12 μέχρι -16 βαθμούς στα νότια της χώρας, ενώ το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων άνοιξε 200 κέντρα παροχής βοήθειας, όπου μπορεί κανείς να βρει ζέστη και φαγητό.

Το δριμύ ψύχος πλήττει και τη Ρωσία, όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -50 βαθμούς στην ανατολική χώρα, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti. Σήμερα στη Μόσχα, το θερμόμετρο έδειχνε -19 βαθμούς ενώ οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα προβλέπεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα ως τις 23 Δεκεμβρίου.

Στο Νοβοσιμπίρσκ, ο Ομσκ, το Τομσκ και το Μπαρναούλ, τις μεγαλύτερες πόλεις της δυτικής Σιβηρίας, οι θερμοκρασίες έφθασαν τη νύχτα στους -47 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Μαγκαντάν της Ρωσικής Άπω Ανατολής, η θερμοκρασία έπεσε τη νύχτα στους -51 βαθμούς Κελσίου
Keywords
Τυχαία Θέματα