ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΨΗΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

22:52 16/6/2012 - Πηγή: 24wro
Εν αναμονή μιας ψήφου που θα ευνοεί ...
την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η χώρα του θα τα καταφέρει μόνη της, χωρίς να ζητήσει εξωτερική βοήθεια. «Περιμένω...
και έχω την εντύπωση ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περιμένουν μια ψήφο που θα επιτρέπει την διατήρηση μιας σταθερής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, που θα ευνοεί την παραμονή της Ελλάδας
στην Ευρωζώνη» δήλωσε μιλώντας σε συζήτηση που διοργάνωσε η εφημερίδα Repubblica, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
Αναφερόμενος στην χώρα του επεσήμανε ότι παρόλο που η Ιταλία θα μπορούσε να δεχθεί την κηδεμονία των διεθνών οργανισμών, είναι σημαντικό να τα βγάλει πέρα μόνη της, ακόμη και τώρα που «βρίσκεται εκ νέου σε κρίση».
«Όταν άρχισα δεν ήταν εύκολο να αποφασίσω να επιχειρήσω να τα καταφέρουμε μόνοι μας, με συμβούλευαν με τρόπο επιτακτικό να μην ρισκάρουμε πολύ και να δεχτούμε την προστασία και την βοήθεια του ΔΝΤ και του EFSF, να σκύψουμε το κεφάλι, αλλά πήραμε το ρίσκο να πούμε όχι» δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι προτιμά η χώρα του να διευθύνεται από Ιταλούς που θα έχουν συνειδητοποιήσει τις δεσμεύσεις, παρά από μια «περίεργη, γενναιόδωρη και προσωρινή συμμαχία».
«Η Μέρκελ λέει ότι θα τα καταφέρει η Ιταλία, όμως η Ιταλία θα τα καταφέρει, όχι επειδή το λέει η Μέρκελ» σημείωσε με νόημα ο Μάριο Μόντι, μετά από σχετική ερώτηση.
Αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της ανάπτυξης, αποφάνθηκε ότι «η ανάπτυξη δεν είναι κόρη των αριθμών». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει μπει στην «δεύτερη φάση και τώρα καλλιεργεί την ανάπτυξη» υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για μια «μακρά και δύσκολη διαδρομή».
Keywords
Τυχαία Θέματα