Περιφερειάρχης Κρήτης: Να βρεθεί σήμερα λύση στο θέμα της απεργίας της ΠΝΟ

17:43 10/4/2012 - Πηγή: 24wro
Έκκληση στη ΠΝΟ και στην Κυβέρνηση να... βρεθεί έστω και την ύστατη ώρα λύση στο θέμα της απεργίας απεύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Είναι ανάγκη είπε ο Περιφερειάρχης να υπάρχει απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς την Κρήτη, επισημαίνοντας ότι υφίσταται
μεγάλο πλήγμα η τοπική οικονομία, αγροτικός-τουριστικός τομέας, ενώ βρίσκονται σε ομηρία δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν κλείσει εισιτήρια. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είπε ότι μόνο από τον αγροτικό τομέα η ζημιά φτάνει καθημερινά τα 15 εκ. ευρώ και αφορά τα πρώιμα κηπευτικά που «μπλοκάρονται» στα λιμάνια του νησιού μας και που λόγω της απεργίας υπάρχει κίνδυνος οι καλλιεργητές της Κρήτης να χάσουν τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού με τις οποίες έχουν υπογράψει συμβόλαια παραλαβής κηπευτικών προϊόντων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης λέγοντας: «Ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία, κανένας εργαζόμενος, όσο δίκαια κι αν είναι τα αιτήματά του, δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί προβλήματα σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, και την κοινωνία »...

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Δεν μπορεί το κάθε νησί της χώρας να βρίσκεται σε ομηρία κάθε 15 ημέρες. Εμείς σεβόμαστε τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου, όμως δεν μπορεί να καταστρέφεται ένας κλάδος, ένα νησί, δεν μπορεί να καταστρέφεται η αγροτική παραγωγή, ο τουριστικός τομέας επειδή έτσι θέλουν κάποιοι συνδικαλιστές. Εμείς κάνουμε έκκληση και σήμερα, την ύστατη ώρα, να βρεθεί μια φόρμουλα ούτως ώστε να μην υπάρχει στο μέλλον καμία τέτοια απεργία όχι μόνο από τα πλοία, αλλά και από άλλους εργασιακούς κλάδους, γιατί στην δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση που περνάει η χώρα χρειάζεται μια ηρεμία, χρειάζεται μια συνεργασία όλων, και όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Θεωρώ και ζητούμε από την Κυβέρνηση ότι πρέπει να βρεθεί η λύση, όποια και αν είναι αυτή».
Keywords
Τυχαία Θέματα