Παναθηναϊκός: Έσπασε την παράδοση

08:40 26/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής των play off, ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα...
που τερμάτισε δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πρώτη στους αγώνες διαβάθμισης.


Από την περίοδο 2007-2008 όταν και θεσπίστηκε ο θεσμός των play off για να προκύπτει η τελική κατάταξη των ομάδων και να μοιράζονται αναλόγως τα ευρωπαϊκά εισιτήρια
και να διαχωρίζεται το που θα παίξει ποιος, καμία από τις ομάδες που στην κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων τερμάτιζαν δεύτερες και είχαν το βαθμολογικό πλεονέκτημα στη συνέχεια, δεν είχε καταφέρει να πάρει την προνομιούχο θέση.

Θύματα αυτής της κατάστασης, έπεσαν κατά σειρά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, με το «τριφύλλι» να γίνεται η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να «σπάσει» την αρνητική παράδοση και ουσιαστικά να διατηρήσει τη θέση που οδηγεί στο Champions League έχοντας κάνει… χρήση του πλεονεκτήματος που κέρδισε στην κανονική διάρκεια της Super League.

Την περίοδο 2007-2008, πρώτη χρονιά του θεσμού, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 68 βαθμούς, έναντι 66 του δεύτερου Παναθηναϊκού, 50 του τρίτου Άρη και 45 του τέταρτου Πανιώνιου, κάτι που δεν ήταν αρκετό για την Ένωση.

Οι 8 βαθμοί έναντι των 7 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα των play off δε βοήθησαν ιδιαίτερα το «δικέφαλο» που τερμάτισε τελικά με 16, ενώ το «τριφύλλι» συγκέντρωσε 21 και ήταν πρώτο στη σχετική βαθμολογία.

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα