Παικταράδες με το 11

19:16 11/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η σημερινή ημέρα έχει μία ιδιαιτερότητα με την ημερομηνία, μια και έχουμε 11/11/2011. Διαβάστε για τα «11άρια» που άφησαν ιστορία σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι με φοβερά επιτεύγματα φορώντας το νο11, όμως οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους θα διαβάσετε παρακάτω έχουν συνδέσει το όνομά τους με αυτό το νούμερο πετυχαίνοντας απίστευτα πράγματα.
  Θωμάς Μαύρος (ΑΕΚ)


«Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός», ήταν το σύνθημα που δονούσε τη Νέα
Φιλαδέλφεια, υμνώντας τον πρώτο σκόρερ των ελληνικών γηπέδων όλων των εποχών, όταν ο Θωμάς Μαύρος φόρτωνε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Ο άνθρωπος με το 11 στην πλάτη του «Δικεφάλου» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα (νταμπλ το 1978) με την ΑΕΚ, ενώ αναδείχτηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ, τρεις με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» και μία με την ομάδα του Πανιωνίου.
  Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)


Ο παίκτης σύμβολο των «ερυθρολεύκων» οδήγησε τον Ολυμπιακό σε 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια. Αποτέλεσε τον παίκτη φόβητρο για όλους τους αντιπάλους και τον φυσικό ηγέτη της ομάδας από το 1996, όταν, παρά το γεγονός ότι και οι τρεις μεγάλοι ήθελαν να τον κάνουν δικό τους, με την παρέμβαση του Μπάγεβιτς -απέναντι στον οποίον είχε δεσμευτεί ο «Τζόλε»- πήρε τον δρόμο για το λιμάνι. Πανηγύρισε 5 φορές το νταμπλ και είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
  Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ)


Θεωρήθηκε δικαίως ο φυσικός διάδοχος του Θωμά Μαύρου. Ο σύγχρονος ήρωας για τους οπαδούς της «Ενωσης», αφού διάλεξε να πάει στην αγαπημένη του ομάδα. Σημείωσε 123 τέρματα με τη φανέλα της ΑΕΚ, έπαιξε για μία σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά μετά τη συμμετοχή του στην Εθνική που κατέκτησε το Euro 2004, ανέλαβε να ασχοληθεί διοικητικά με την ομάδας της καρδιάς του. Είναι ο πρώτος σκόρερ της «Ενωσης» στα Κύπελλα Ευρώπης με 26 τέρματα.
Σεμπαστιάν Λέτο (ΠΑΟ)


Ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που πήρε δύο συνεχόμενα νταμπλ με διαφορετικές ομάδες απειλεί φέτος όλα τα ρεκόρ με τα επιθετικά κατορθώματά του. Εχει προλάβει να σκοράρει σε επτά συνεχόμενες αγωνιστικές 10 τέρματα και απειλεί τα ρεκόρ στο σερί σκοραρίσματος. Πέρα από κάθε αμφιβολία, φέρνει σε πέρας την έμπνευση του Ζεσουάλντο Φερέιρα να τον περάσει στην κορυφή της επίθεσης και φαίνεται πως τα μέχρι τώρα κατορθώματά του δεν θα είναι τα μοναδικά. Τη σεζόν που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό φορούσε το νο23.   Γιάννης Βαλαώρας (ΛΑΡΙΣΑ)


Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με το νούμερο 11 της φανέλας της Λάρισας, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των σαράντα ετών της ΑΕΛ από τους φίλους της ομάδας. Συνέδεσε το όνομά του με τη «χρυσή» ομάδα της δεκαετίας του 1980 που κατέκτησε το Κύπελλο το 1985 (σημείωσε το 4ο γκολ στο 4-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ) και φυσικά με την κατάκτηση
Keywords
Τυχαία Θέματα