Παιδί: 11 πράγματα που ερεθίζουν το δέρμα του

20:03 18/11/2012 - Πηγή: 24wro

Αποφύγετε τα...

Κάνετε τα πάντα για να είναι το παιδί σας καθαρό και χαρούμενο. Ωστόσο συχνά-πυκνά το ευαίσθητο δερματάκι του ερεθίζεται, κοκκινίζει και τσούζει, κι εσείς μένετε πάντα με την...απορία «μα, τι το ενοχλεί;».

Στο φωτογραφίες που ακολουθούν, δείτε τις 11 συχνότερες αιτίες ερεθισμού του παιδικού δέρματος.

Τα αντηλιακά μπορεί μεν να παρέχουν προστασία από τον ήλιο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο ευαίσθητο δέρμα του παιδιού σας. Αναζητήστε λοιπόν προϊόντα χωρίς παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (PABA), ένα συστατικό
που μπορεί να είναι ερεθιστικό. Για τα βρέφη άνω των έξι μηνών, επιλέξτε αντηλιακά ευρέως φάσματος (που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB) με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30. Για νεογνά κάτω των έξι μηνών, συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας.

Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια σε ρευστή μορφή ενέχουν κινδύνους. Το πιο διαδεδομένο συστατικό που περιέχουν, η τρικλοζάνη, μπορεί να είναι ερεθιστικό για τον ευαίσθητο δέρμα του παιδιού. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ελέγχει την παραπάνω ουσία λόγω δημοσίευσης ερευνών που δείχνουν ότι επηρεάζει επίσης την ανάπτυξη. Για να απαλλάξετε το παιδί από τα μικρόβια χρησιμοποιήστε απλό σαπούνι και χλιαρό νερό.

Θα θέλατε να κρατάτε πάντα το δέρμα του μωρού σας ενυδατωμένο και απαλό, αλλά οι ενυδατικές λοσιόν μπορεί να περιέχουν αρώματα που ερεθίζουν το ευαίσθητο παιδικό δέρμα, ειδικά σε παιδιά που έχουν ήδη έκζεμα. Και φυσικά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε αν τα προϊόντα περιέχουν παραμπένες και φθαλατες, που μπορεί να επηρεάσουν το ορμονικό σύστημα. Για το ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι και σκουπίστε απαλά μετά το μπάνιο το παιδί. Ζητήστε από τον παιδίατρο να σας συστήσει την κατάλληλη ενυδατική λοσιόν για το δέρμα του παιδιού σας.

Τα μωρομάντηλα σίγουρα είναι βολικά και αποτελεσματικά, αλλά περιέχουν αλκοόλ και διάφορες αρωματικές ουσίες που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα. Ορισμένα μάλιστα μωρομάντηλα έχουν και συντηρητικά που μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής, ένα εξάνθημα που δημιουργείται από την επαφή με το αλλεργιογόνο συστατικό. Προτιμάτε λοιπόν τον καθαρισμό του δέρματος του παιδιού με καθαρό νερό και μια χειροπετσέτα.

Τα χημικά συστατικά ορισμένων απορρυπαντικών ρούχων μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής. Είναι μάλιστα συχνότερη στα παιδιά που ήδη πάσχουν και από έκζεμα. Για την πρόληψη της αλλεργικής δερματίτιδας χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ρούχων χωρίς άρωμα και χρωστικές ουσίες. Επίσης διασφαλίστε ότι τα ρούχα και κλίνοσκεπάσματα του παιδιού έχουν ξεπλυθεί καλά και δεν έχουν κατάλυμα απορρυπαντικών.

Με προσοχή επιλέξτε τα σαμπουάν και τις μαλακτικές κρέμες που αγοράζετε για το παιδί σας. Ορισμένα αρώματα και χημικές ουσίες μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του κεφαλιού του. Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι ουσίες όπως οι φθαλάτες, η φορμαλδεΰδη και η διοξάνη μπορεί να προκαλούν προβλήματα υγείας. Για κάθε
Keywords
Τυχαία Θέματα