Παιχνίδια Εξουσίας Των Ζωδίων

19:10 7/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τα σταθερά ζώδια έχουν την φήμη ότι είναι οι «φασίστες» του ζωδιακού επειδή ...
είναι πιο αμετακίνητα και σταθερά στις συναισθηματικές τους ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδέες και τις απόψεις τους κι έτσι εκδηλώνουν πιο άμεσα την τάση να τις επιβάλλουν στους γύρω τους. Στην πραγματικότητα όμως όλα τα ζώδια, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν ανάγκη από προσωπική δύναμη και θέλουν οι επιθυμίες
και οι ανάγκες τους να υλοποιούνται μέσα στο περιβάλλον τους. Άλλα ζώδια με άμεσο τρόπο άλλα με έμμεσο. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και των ανθρώπινων σχέσεων.

Από την στιγμή που γεννιόμαστε βρισκόμαστε να συμβιώνουμε με άλλους ανθρώπους κι ο καθένας απ’ αυτούς έχει τις δικές του προσωπικές ανάγκες. Οι προσωπικές μας ανάγκες που ταυτίζονται με τις δικές τους πραγματοποιούνται πιο εύκολα. Όμως συχνά οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας εμποδίζονται από τους άλλους ή ακόμα συγκρούονται με τις δικές τους. Ποιου οι ανάγκες θα πραγματοποιηθούν; Επειδή η φύση των προσωπικών αναγκών και επιθυμιών είναι επιτακτική, από μικροί αρχίζουμε να μαθαίνουμε τρόπους για να υλοποιούμε όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες μας μέσα στο περιβάλλον μας, μερικές φορές και σε βάρος των αναγκών των άλλων.

Μεγαλώνοντας, πρέπει κανονικά να μάθουμε στις σχέσεις μας τις θετικές δεξιότητες του Ζυγού, δηλαδή την συνεργασία, την αναγνώριση των αναγκών των άλλων ως ισότιμες με τις δικές μας και μέσα από την διαπραγμάτευση πότε να κερδίζουμε και πότε να υποχωρούμε τόσο εμείς όσο και οι άλλοι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην πραγματοποίηση των αναγκών. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να μάθουμε αυτές τις διαπροσωπικές δεξιότητες, αυτό που κάνουμε συνήθως είναι μεγαλώνοντας να αναπτύσσουμε και να εκλεπτύνουμε περισσότερο τις μεθόδους που μάθαμε ως παιδιά για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Έτσι, συχνά οι σχέσεις μας μετατρέπονται σε άμεσα ή έμμεσα παιχνίδια εξουσίας. Ας δούμε τις μεθόδους που ακολουθεί γενικά κάθε ζώδιο για να πραγματοποιεί τις ανάγκες του μέσα στις σχέσεις του, διατηρώντας όμως υπόψη μας ότι πολλοί παράγοντες μέσα σ’ ένα χάρτη παίζουν ρόλο στην διαμόρφωση αυτών των μεθόδων.

Ζυγός
Όταν ακούτε Ζυγό σας έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γλυκού κι ευγενικού πλάσματος που δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην ζωή του επειδή είναι μόνιμα αναποφάσιστο; Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μόνο η μισή. Στην πραγματικότητα, στο θέμα του χειρισμού των άλλων, ο Ζυγός θα μπορούσε να δώσει μαθήματα ακόμα και στον Σκορπιό. Ξέρει να χειρίζεται τους άλλους με την ευγένεια, το γάντι, την χάρη και την γοητεία, χωρίς ο άλλος να το καταλαβαίνει.

Ο Ζυγός μεγαλώνει με την υποσυνείδητη ανασφάλεια ότι θα τον εκμεταλλευτούν οι άλλοι λόγω της υποχωρητικότητάς του κι έτσι σταδιακά μαθαίνει να το κάνει ο ίδιος πρώτος. Έχει την ικανότητα να ψυχολογεί τον άλλο και χειρίζεται καλύτερα απ’ όλους την τέχνη της διπλωματίας. Ξέρει τι να σου πει και πώς να σου το πει για να κερδίσει αυτό που θέλει. Κι ενώ παίρνει αυτό που θέλει σε κάνει να νιώθεις ότι το έκανε
Keywords
Τυχαία Θέματα