Π. Παναγιωτόπουλος: Ανακύκλωση με τα ίδια υλικά

17:58 18/6/2011 - Πηγή: 24wro
«Ανακύκλωση με τα ίδια υλικά» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο τομεάρχης εξωτερικών και πρώην Υπουργός ...της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, παραχωρώντας εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1 97,2.
Τόνισε μάλιστα πως σε καμία περίπτωση ο κ. Βενιζέλος δεν είναι μάγος ώστε να αγγίξει με το μαγικό του ραβδί τα προβλήματα της οικονομίας και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Για αυτό σημείωσε πως πρέπει να αλλάξει η πολιτική που ασκούνταν έως σήμερα. «Όταν
βυθίζεις μια οικονομία στην ύφεση και στην φτώχια, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Ούτε φόρους θα εισπράξεις ούτε έσοδα θα εισπράξεις. Όταν πας το ΦΠΑ στο 23% για ένα είδος το οποίο πωλείται και μεταπωλείται στην αγορά, δημιουργείς φραγμούς και στην πράξη απαγορεύεις το να γίνει συναλλαγή. Είναι καλύτερα λοιπόν να πωλούνται ας πούμε 100 προϊόντα και να έχεις ένα ΦΠΑ γύρω στο 15%, άρα να εισπράττεις περισσότερα, από το να πωλούνται δυο προϊόντα στην αγορά και να έχεις ΦΠΑ 23%. Είναι αυτό που έλεγε ο μακαρίτης ο Ξενοφών Ζολώτας ‘’οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους’’», σημείωσε.
Ναι στην πρόσκληση Βενιζέλου για διάλογο
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο με τον κ. Βενιζέλο, απαντώντας στην πρόσκληση του νέου τσάρου για συναίνεση.
«Ασφαλώς και θα μιλήσω», είπε τονίζοντας πως ο Αντώνης ο παίρνει το κόστος ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές όταν πιστεύει ότι μια θέση είναι καλή και θετική για το συμφέρον του τόπου. «Στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα, γιατί είμαστε μέσα σε δραματικές συμπληγάδες, είναι μια συγκυρία πραγματικά φορτισμένη, ιστορική με δραματική φόρτιση, αυτό που προέχει είναι να σωθεί η χώρα, και η χώρα μπορεί να σωθεί. Από κει και πέρα τα πολιτικά παιχνίδια θα τα βρούμε. Εάν η χώρα δεν σωθεί, αν στη χώρα έχουμε ερείπια, όπως είπα και πριν το να κυβερνήσει κανείς πάνω στα ερείπια, δεν είναι οξύμωρο, δεν είναι ανοησία, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω γελοιότητα. Η ΝΔ λοιπόν από την αρχή σας διαβεβαιώνω επεδίωξε τη συνεννόηση», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως το θέμα είναι «που θα συνεννοηθούμε;». «Πρέπει να πετύχουμε την εθνική συνεννόηση αλλά σε μια συνταγή που μπορεί να βγάλει τον τόπο από την κρίση», διευκρίνισε.
Για την πόρτα των ξένων στις ‘‘γαλάζιες’’ θέσεις
«Άρα εάν η τρόικα λέει ότι είναι μη ρεαλιστικές οι προτάσεις της ΝΔ για τη μείωση της φορολογίας, κάτι που το πιστεύει πλέον και αυτός που έχει περίπτερο στην Ελλάδα, αυτό γίνεται διότι έχουμε να συζητήσουμε με απλούς λογιστές, με υπαλλήλους έχουμε να συζητήσουμε. Και είναι απόλυτα προσβλητικό για τη χώρα να παριστάνουν τους κινκινάτους και τους πανσόφους οι υπάλληλοι ορισμένων ξένων οργανισμών. Δεν πήγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να τα παλέψει αυτά σε ένα συμβούλιο κορυφής, να τα βάλει κάτω, να τους αποδείξει ότι τη στιγμή που η Ιρλανδία κρατάει το 12,5% στη φορολογία για να μη φύγουν οι επιχειρήσεις και μαραζώσει εντελώς η Ιρλανδική οικονομία στην Ελλάδα μας έχουν επιβάλει ουσιαστική φορολογία που ξεπερνάει μαζί με τις προκαταβολές το 50%», τόνισε, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για παραπλ
Keywords
Τυχαία Θέματα