Ωστικό κύμα στα κλειστά επαγγέλματα

10:25 30/9/2011 - Πηγή: 24wro
Δε θα μείνει κανένα επάγγελμα κλειστό... είναι η υπόσχεση υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου...
Βενιζέλου στην τρόικα και οι επικεφαλής των δανειστών μας σε συνεργασία με τα στελέχη της Kομισιόν και του ΔΝΤ που έχουν εγκατασταθεί σε όλα τα υπουργείο περιμένουν να δουν πως αυτή η υπόσχεση αυτή θα γίνει πράξη.

Έτσι, 370 επαγγέλματα πρέπει να ανοίξουν με ότι αυτό συνεπάγεται για
3,5 εκατομμύρια επαγγελματίες.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την τροποποίηση του σχετικού νόμου ή την αλλαγή των προεδρικών διαταγμάτων που απελευθερώνουν τα επαγγέλματα του δικηγόρου του συμβολαιογράφου του μηχανικού του φαρμακοποιού και του ορκωτού λογιστή.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα αποτελέσει ο χώρος των μεταφορών με πλήρη απελευθέρωση των ταξί και μείωση του χρόνου για απελευθέρωσης των φορτηγών ΔΧ από το 2013 που είχε αποφασιστεί αρχικά μέχρι και τα μέσα του 2012.

Κρίσιμες αλλαγές θα είναι επίσης, διατάξεις που θα ορίζουν νέο τρόπο εξασφάλισης των καταβολών των ασφαλιστικών εισφορών τους από την ελάχιστη αμοιβή (για όλους πλην των φαρμακοποιών).

Στους φαρμακοποιούς θα πάψουν οριστικά πληθυσμιακά κριτήρια ενώ θα επιτραπεί η ελεύθερη δράση των δικηγορικών εταιριών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το κύμα των απελευθερώσεων όμως θα έχει ως βασικό στόχο τα επαγγέλματα που θα απελευθερωθούν πανευρωπαϊκά. Aρχικά είχε γίνει προσπάθεια να υπάρξουν εξαιρέσεις αρκετών από τα επαγγέλματα για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Τώρα το σχέδιο αυτό αναστέλλεται και όλα πηγαίνουν για απελευθέρωση ανεξάρτητα από τους τριγμούς που θα προκαλέσουν σε κοινωνικό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα