Ώρα να φανεί και το χρήμα

19:06 25/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής…
ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πλέον -εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα- πλησιάζει η ώρα να φανούν τα χρήματα του πρίγκιπα Αλ Σαούντ. Η προσεχής Τετάρτη είναι η πιθανότερη ημερομηνία να συμβεί αυτό με βάση τη συμφωνία που έχει υπογραφεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Το ΜοU προέβλεπε πως τρεις μέρες μετά την πραγματοποίηση του οικονομικού ελέγχου, θα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση του συμφωνητικού. Όπως έχει
προϊδεάσει ήδη ο Βλάσης Τσάκας, τα χρήματα που απαιτούνται για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ υπάρχουν και απλά θα χρειαστεί να φανούν μέσω κλειδαριθμικού σήματος ή εμβάσματος και σε ελληνική τράπεζα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα θα περάσει στα χέρια του πρίγκιπα, αφού παραμένει ασαφές το θέμα με το νόμο περί ιθαγένειας ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Προφανώς, μέχρι την Τετάρτη, αλλαγές δεν μπορούν να υπάρξουν, όμως στόχος του Αλ Σαούντ είναι να πάρει τον έλεγχο της ομάδας, έστω και με καθυστέρηση.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο Βλάσης Τσάκας τονίζει πως υπάρχει πάντα και κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που δεν κατατεθεί σχετική τροπολογία, όμως σε μια τέτοια περίπτωση, η όλη υπόθεση θα πάει χρονικά ακόμη πιο πίσω.
Keywords
Τυχαία Θέματα