Οπαδός του Μέσι ο διαιτητής του Clasico!

04:00 26/4/2011 - Πηγή: 24wro


Ο Βίκτορ Βαλντές εξέφρασε την ανησυχία  του για τη διαιτησία στην πρώτη αναμέτρηση της ...



Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για τα ημιτελικά του Champions League, αλλά ίσως αισθάνθηκε πιο ήρεμος μαθαίνοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σταρκ ο οποίος επιλέχθηκε να σφυρίξει την πρώτη «μονομαχία» έχει δηλώσει στο παρελθόν οπαδός του Λιονέλ Μέσι!

Ο Γερμανός είχε διαιτητεύσει και την ιστορική αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και
την Άρσεναλ για τα προημιτελικά του περσινού Champions League όπου οι «μπλαουγκράνα» με καρέ τερμάτων του Αργεντίνου άσου είχαν θριαμβεύσει με 4-1.

Έπειτα από εκείνο το ματς και πριν σφυρίξει και στην πρώτη αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Νιγηρία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο έμπειρος διαιτητής είχε δηλώσει οπαδός του Μέσι, εκφράζοντας την επιθυμία του να... πάρει τη φανέλα του:

«Ο Μέσι είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Θυμάμαι ένα σπουδαίο ματς που έκανε απέναντι στην Άρσεναλ, όταν έβαλε 4 γκολ για την Μπαρτσελόνα. Επίσης θυμάμαι ότι τότε μου είχε ζητήσει την μπάλα. Όπως ήταν λογικό του την έκανα δώρο, γιατί το άξιζε έπειτα από τόσα γκολ που πέτυχε.

Φυσικά, θα ήθελα να ανταλλάξουμε φανέλες, αν και αυτό θα έπρεπε να γίνει στα αποδυτήρια, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να του βγάλω κίτρινη κάρτα!».

Γλυκόπικρες αναμνήσεις

Παρά το γεγονός ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν την καλύτερη τελευταία ανάμνηση από τον Γερμανό, πριν τον θρίαμβο επί της Άρσεναλ οι εμπειρίες τους από τη διαιτησία του δεν ήταν οι καλύτερες.

Η πρώτη φορά που οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν ήταν απέναντι στη Σέλτικ τη σεζόν 2003-04 για το Κύπελλο UEFA, όταν απέβαλε τον Μότα στα αποδυτήρια για... καυγά με τον Ντούγκλας και τον Σαβιόλα στο 48ο λεπτό για χτύπημα στον Τόμσον. Η ομάδα του Ράικαρντ (τότε) έχασε με 1-0, ενώ συνολικά σε 5 αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα που έχει σφυρίξει μετρά 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Όσον αφορά τη Ρεάλ, την έχει διαιτητεύσει 6 φορές, με πιο πρόσφατη την ισοπαλία 1-1 με τη Λιόν τη φετινή σεζόν, στην οποία η «Βασίλισσα» διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Γκουρκούφ. Συνολικά, υπό τη... σφυρίχτρα του Σταρκ, οι «μερένχες» μετρούν 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος διαιτητής θα σφυρίξει αναμέτρηση ανάμεσα στον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς ήταν ο άρχοντας του αγώνα και στην περσινή λευκή ισοπαλία της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα.

http://theplayer.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα