ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανούλης το καλύτερο πρότυπο

22:26 10/12/2011 - Πηγή: 24wro
Σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος...
στην συνέχεια της εφετινής σεζόν εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρη, τονίζοντας πως στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της Euroleague, ενώ χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη "πρότυπο".
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NOVAΣπορFM:
Για το πώς κατέληξε στον Ολυμπιακό: «Εντάξει,
τράβηξε λίγο το θέμα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Πήγα στον Ολυμπιακό, που είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Στόχος είναι φυσικά το πρωτάθλημα και η πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα. Όσο για μένα και τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά, αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε και να καταφέρουμε να κάνουμε τη δική μας αυτοκρατορία».
Για τις διαφορές σε σχέση με το Περιστέρι: «Όπως και να το κάνουμε, δεν συγκρίνεται το Περιστέρι με μια από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας, όπως είναι ο Ολυμπιακός, μιλάμε για άλλο επίπεδο. Πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς την πίεση όταν πας σε μια τόσο μεγάλη ομάδα που έχει στόχο να γυρίσει στα πρωταθλήματα. Και φυσικά να δικαιώσεις αυτούς που επέλεξαν να σε φέρουν. Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα πως δεν θα έχω τον ίδιο ρόλο με το Περιστέρι. Ξέρω ότι θα μοιραζόμαστε το χρόνο με τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες. Δική μας δουλειά είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουμε την ομάδα».
Για το ότι έπεσε από μικρός «στα βαθιά»: «Όταν σου δίνονται τέτοιες ευκαιρίες, πρέπει να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Λόγω συγκυριών και λόγω κρίσης μας δόθηκαν ευκαιρίες, ειδικά στο Περιστέρι. Μπορεί να είναι καλό ότι παίζουμε από μικροί, αλλά μπορεί να σου γυρίσει και μπούμερανγκ. Από 'κει και πέρα, είναι θέμα του καθενός πως θα το αξιοποιήσει προς όφελος της καριέρας του».
Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική έχει αποδείξει τόσα χρόνια ότι είναι απ' τις μεγαλύτερες δυνάμεις στον κόσμο. Θα επιστρέψει και ο Σπανούλης που είναι απ' τους κορυφαίους, έχει και τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες και είναι καθαρά στο χέρι τους να προκριθούν στην Ολυμπιάδα. Και γιατί όχι, να πάρουν και μετάλλιο μετά εκεί».
Για τη συνύπαρξη με τον Σπανούλη: «Τον θαυμάζαμε από μικροί τον Σπανούλη. Τώρα που τον ζω και από κοντά, επιβεβαιώνω ότι είναι το καλύτερο πρότυπο για κάθε μπασκετμπολίστα. Όταν είσαι απ' τους κορυφαίους και σε κάθε προπόνηση να δίνεις πάνω απ' το 100%, αποδεικνύεις γιατί έφτασες τόσο ψηλά. Μακάρι όλοι να του μοιάσουμε και να έχουμε μια ανάλογη καριέρα».
Για την κριτική που γίνεται στον Ολυμπιακό: «Όταν θα πρέπει, θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την υπέρβαση, να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Η δουλειά του φιλάθλου να αμφιβάλλει, μέχρι να του αποδείξεις το αντίθετο. Είμαστε μέσα στους στόχους μας, αν νικήσουμε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ θα διατηρηθούμε εκεί, ενώ και στην Ευρωλίγκα μπορούμε να προκριθούμε. Όλα κρίνονται στο ένα σουτ. Δεν είμαστε τόσο άσχημα όσο λένε και όταν πρέπει, θα δουν όλοι ότι θα είμαστε έτοιμοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα