ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η σημασία ενός πραγματικού ηγέτη

13:22 15/2/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε πως βρίσκεται κοντά ...στην ομάδα και με αλλεπάλληλα τετ - α - τετ με τους ποδοσφαιριστές προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό και να τονώσει την ψυχολογία τους. Οι ερυθρόλευκοι δεν ξανακοίταξαν πίσω και με διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα
και Ευρώπη, απέδειξαν την σημασία του να έχεις ένα πραγματικό διοικητικό ηγέτη που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα.
Η ήττα του Ολυμπιακού στα "Πηγάδια" με 1-0 (22/1) από την Ξάνθη είχε προκαλέσει κλυδωνισμούς στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, όπου επικρατούσε κατήφεια αλλά και προβληματισμός για το μέλλον της ομάδας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2011-12).
Εκείνη τη στιγμή οι Πειραιώτες χρειάζονταν ηρεμία και έναν άνθρωπο που θα έβγαινε μπροστά για να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρας. Αυτός ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Τι καλύτερο δηλαδή, από το να βγαίνει ο πρόεδρος της ομάδας και να στηρίζει δημόσια παίκτες και προπονητή; Ο Μαρινάκης έδειξε πως στο φουρτούνα είναι ένας καλός καπετάνιος. Επιβεβαίωσε πως έχει το σθένος, την διορατικότητα και την οξυδέρκεια να κουμαντάρει ένα δύσκολο "καράβι" όπως ο Ολυμπιακός, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου λοιπόν ήταν ίσως ο μόνος στην ερυθρόλευκη παράταξη που έμεινε απόλυτα ψύχραιμος ύστερα από το στραπάτσο στα "Πηγάδια". Προφανώς διότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Μαρινάκης όμως δεν σταμάτησε εκεί. Θέλησε να δείξει έμπρακτα την στήριξη του στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και του Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκινώντας τα αλλεπάλληλα τετ - α - τετ μαζί τους. Τους εξήγησε για ακόμη μια φορά πως έχει πίστη στις δυνατότητες τους, τόσο ατομικά, όσο και σαν σύνολο. Προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό και να τονώσει την ψυχολογία τους, καθώς εξακολουθούσε να πιστεύει πως η σεζόν είχε πολύ δρόμο ακόμη και ο Ολυμπιακός βρισκόταν μέσα σε όλους τους στόχους του.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, οι προεδρικές παραινέσεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Μετά την ήττα από την Ξάνθη, οι ερυθρόλευκοι δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω. Πέτυχαν σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη (3-0 τον Εργοτέλη, 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 2-0 την ΑΕΚ, 4-0 τον Πανιώνιο στο Κύπελλο και 1-0 τη Ρουμπίν στη Μόσχα για το Europa League, με συνολικό απολογισμό τερμάτων 12-0!) αποδεικνύοντας με τον πιο πειστικό τρόπο πως έχει τεράστια σημασία στην επιτυχία μιας ομάδας, να υπάρχει ένας πραγματικός διοικητικός ηγέτης που βγαίνει μπροστά στα δύσκολα.

Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτό ακριβώς για τον Ολυμπιακό. Λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο του συλλόγου, μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας σε όσους προσπαθούν να βλάψουν τον Θρύλο, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Παρέχει εμπιστοσύνη και ασφάλεια σε παίκτες και προπονητή. Με λίγα λόγια αποτελεί την "δικλείδα ασφαλείας" για την αγωνιστική και διοικητική ευημερία στο παρόν και το μέλλον του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα