ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έχει... δρόμο μέχρι το ντέρμπι

12:53 2/12/2012 - Πηγή: 24wro
Με επιτυχία έκανε το καθήκον του o Ολυμπιακός κόντρα στον Πλατανιά...
Για τους Πειραιώτες ανήκει στο παρελθόν η νίκη (2-1) επί των Κρητικών και, πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ακολουθεί η αναμέτρηση με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το τελευταίο παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας
στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού εξαρτάται η παρουσία τους στους ισχυρούς της κλήρωσης των «32» του Europa League.

Στην κληρωτίδα θα υπάρχουν 16 ισχυροί και 16 αδύνατοι. Οι ισχυροί θα είναι οι 12 πρώτοι των ομίλων του Europa League και οι 4 καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League. Αντίστοιχα, στους 16 αδύνατους θα είναι οι 12 δεύτεροι και οι 4 χειρότεροι τρίτοι.

Μετά το πέρας της πέμπτης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» είναι οριακά (λόγω της διαφοράς τερμάτων με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, -1 και -3) στους ισχυρούς. Έτσι αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν την Τρίτη τους Λονδρέζους είναι πιθανό να τους περάσουν άλλες ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι αν ο Ολυμπιακός είναι στους ισχυρούς θα δώσει το πρώτο ματς εκτός έδρας και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Εκτός, όμως, από το κίνητρο να μπουν στους ισχυρούς της διοργάνωσης, οι παίκτες του Ολυμπιακού καλούνται να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους «κανονιέρηδες», επειδή η ομάδα θα βάλει στα ταμεία της 1 εκατ. ευρώ με νικηφόρο αποτέλεσμα και 500.000 ευρώ αν το ματς λήξει ισόπαλο.

Η βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

Σέλτικ 7 (ή Μπενφίκα 7 π.) (0 / 0)
Τσέλσι 7 (ή Γιουβέντους 9 π.) (+1 / +7)
Κλουζ 7 (ή Γαλατά 7 π.) (+1 / 0)
Ολυμπιακός 6 (-1)
-----------------------------
ΜΠΑΤΕ 6 (-3)
Ντιναμό Κιέβου 4 (-4)
Ζενίτ 4 (ή Αντερλεχτ 4 π.) (-4/-5)
Άγιαξ 4 (ή Μαν. Σίτι 3 π.) (-5 / -3)

Η τελευταία αγωνιστική (για τους τρίτους)

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ντιναμό Ζ-Ντιναμό Κιέβου
Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Μίλαν-Ζενίτ
Μάλαγα-Άντερλεχτ
Ντόρτμουντ-Μαν. Σίτι
Ρεάλ-Άγιαξ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Σαχτάρ-Γιουβέντους
Τσέλσι-Νόρτζελαντ
Μπάγερν-ΜΠΑΤΕ
Σέλτικ-Σπαρτάκ
Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα
Μάντσεστερ Γ. - Κλουζ
Μπράγκα-Γαλατά

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά. Ο μοναδικός απών από την αναμέτρηση της Τρίτης κόντρα στην Άρσεναλ θα είναι ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με την Σάλκε στη Γερμανία. Από εκεί και πέρα, στο όριο βρίσκεται ο Κοντρέρας και αν τιμωρηθεί με κίτρινη στο ματς με την Άρσεναλ τότε θα λείψει από το πρώτο παιχνίδι στο Europa League.

sport-fm.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα