Ολλανδός o πιθανός διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

18:04 24/12/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Γεροέν Ντισελμπλόεμ που χαίρει αναγνώρισης...
από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου του Eurogroup, στις αρχές Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ο επόμενος επικεφαλής της ομάδας των «17» υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γεροέν Ντισελμπλόεμ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις παρατηρητών, αλλά και δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η Ολλανδία πολύ σύντομα θα καταλάβει μια πολύ σπουδαία θέση στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ
Μπαρόζο στην εφημερίδα Volkskrant του Αμστερνταμ. Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πρόγνωσή μου και οι προγνώσεις μου βγαίνουν πάντοτε σωστές».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι σύμφωνοι με την επιλογή του κ. Ντισελμπλόεμ. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι «έχει λόγους να πιστεύει» ότι θα τον διαδεχθεί ο Ολλανδός υπουργός στην προεδρία της ομάδας των 17.

Ο νέος πρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος και αναμένεται άμεσα η επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Keywords
Τυχαία Θέματα