Ολλανδία: Ντέρμπι τίτλου στην «Άμστερνταμ Αρίνα»

19:00 15/5/2011 - Πηγή: 24wro
Tο μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Άγιαξ και την Τβέντε που θα κρίνει ....
τον φετινό πρωταθλητή στην Ολλανδία, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής.










Μια θέση παίζεται ανάμεσα σε Άλκμααρ και Γκρόνιγκεν για την 4η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, τρεις ομάδες- Χέρακλες, Ουτρέχτη και Φέγενορντ- διεκδικούν την 8η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ για την Ευρώπη, ενώ θα κριθεί και μια θέση στα πλέι-άουτ για τη παραμονή ανάμεσα σε Εξέλσιορ ,Ντε Γκράαφσαπ
και Φίτεσε.


ΑΓΙΑΞ-ΤΒΕΝΤΕ


Α’ γύρος: Τβέντε-Άγιαξ 2-2


*Στο Σούπερ Καπ: Τβέντε –Άγιαξ 1-0


*Tελικός Κυπέλλου: Τβέντε-Άγιαξ 3-2 στην παράταση (2-2 καν. Αγώνας)


Άγιαξ: Κρατάει την τύχη στα χέρια του ο «Αίαντας» που με νίκη κόντρα στη Τβέντε θα κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 7 χρόνια. Στον τελικό του Κυπέλλου, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, ισοφαρίστηκε και έχασε 3-2 στην παράταση από την Τβέντε. Να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του μετά την απώλεια του Κυπέλλου, προσπάθησε ο Ντε Μπουρ. «Ο πραγματικός τελικός είναι αυτός της Κυριακής. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί άλλωστε το μεγάλο μας στόχο από το ξεκίνημα της σεζόν». Δύσκολα θα προλάβει ο επιθετικός Ελ Χαμνταουί (26/13), εκτός παραμένουν ο τερματοφύλακας Στεκέλενμπουργκ (26 συμμ.) και ο μέσος Λίντγκρεν (15/1).


Τβέντε: Για δύο αποτελέσματα θα αγωνιστεί στην «Άμστερνταμ Αρίνα» η Τβέντε, που έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην ιστορία της να κατακτήσει το νταμπλ. Με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες της πρωταθλήτριας, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Άγιαξ-με ανατροπή-. «Την Κυριακή ο Άγιαξ έχει το πλεονέκτημα της έδρας και εμείς το ότι παίζουμε για δύο αποτελέσματα. Έχουμε αυτοπεποίθηση» τόνισε ο Πρεντόμ. Αμφίβολος ο στόπερ Ονιέβου (8 συμμ.)


ΒΙΛΕΜ-ΜΠΡΕΝΤΑ


Α’ γύρος: Μπρέντα-Βίλεμ 2-1


*Τοπικό ντέρμπι μίσους στην επαρχία της Βραβάνδης , με αντιπαλότητα. Αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδι.


Βίλεμ: Ηττήθηκε εκτός έδρας 4-0 από τη Τβέντε και μετά από 23 χρόνια υποβιβάστηκε στην Jupiler League. «Ο υποβιβασμός δεν ήρθε έτσι ξαφνικά. Ευθύνεται η λανθασμένη πολιτική των τελευταίων διοικήσεων. Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία» τόνισε ο υπηρεσιακός προπονητής Φέσκενς. Επιστρέφει ο κεντρικός αμυντικός Σβίνκελς (28/1).


Μπρέντα: Να φύγει και να μην ξανάρθει η φετινή χρονιά για την Μπρέντα. Πολλά οικονομικά προβλήματα, μέτρια η ομάδα, φυσιολογικά βρίσκεται στην 13η θέση. Ξεσκαρτάρισμα αναμένεται τη νέα σεζόν, με τουλάχιστον 9 ποδοσφαιριστές να αποχωρούν, ανάμεσά τους και οι βασικοί Φεχέρ, Πέντερς και Μπουσαμπούν. Επιστρέφει ο τελευταίος, αμφίβολος ο επιθετικός Λούρλινγκ (22/2), τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Φεχέρ (24/2).


ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ-ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ


Α’ γύρος: Αϊντχόφεν-Γκρόνιγκεν 1-1
<
Keywords
Τυχαία Θέματα