Όλη η αλήθεια για την υπόθεση Ράπανου

08:37 25/6/2012 - Πηγή: 24wro
Αναμένει στα μέσα της εβδομάδας την τελική ιατρική γνωμάτευση για να λάβει την οριστική...
του απόφαση
Σε ιατρικό αλλά και πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών από τον κ. Β. Ράπανο, μετά τις πρόσφατες επιπλοκές στην υγεία του και το ερώτημα αν θα αναλάβει ή δε θα αναλάβει τελικά τα καθήκοντά του, δε μπορούσε να απαντηθεί οριστικά ως αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, την απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο κ. Ράπανος στα μέσα της εβδομάδας έχοντας ακούσει την πλήρη γνωμάτευση και φυσικά τις συμβουλές των ιατρών.

Θα
πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι αν και υπάρχουν και κάποιες πολιτικές επιπλοκές στην υπόθεση της υπουργοποίησης του κ. Ράπανου, η ασθένειά του δεν αποτελεί πρόφαση, δεν είναι διπλωματική.

Ίσα - ίσα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει (και το αντιμετωπίζει με επιτυχία όπως διαβεβαιώνει το ιατρικό επιτελείο αλλά και το περιβάλλον του) στο πεπτικό σύστημα, δεν τον εμπόδισε να απαντήσει καταφατικά στην πρόταση Σαμαρά να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, ίσως στην πλέον δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο.

Ο ίδιος συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως πατριωτικό καθήκον την πρόκληση να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση από το θέση του υπουργού Οικονομικών και παρά τις έντονες αντιδράσεις του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος - που μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή τον πιέζουν να τα παρατήσει και να επιστρέψει στο γραφείο του στην Εθνική Τράπεζα - εκείνος διαμηνύει ότι θα αναμένει την οριστική γνωμάτευση των ιατρών και κατόπιν θα λάβει την τελική του απόφαση.

Για αυτή την εξέλιξη μάλιστα ο κ. Ράπανος φέρεται να έχει ενημερώσει (καθώς σχετίζεται και με το θέμα της καθυστέρησης της ορκωμοσίας του) τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη.

Ο κ. Ράπανος ήταν ο πρώτος υπουργός που είχε μιλήσει και είχε συμφωνήσει με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος του μετέφερε από την πρώτη στιγμή τη σύμφωνη γνώμη Βενιζέλου και Κουβέλη στο πρόσωπο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχικές αυτές συζητήσεις ο κ. Ράπανος είχε αντιληφθεί ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει περισσότερους τεχνοκράτες, αλλά για αυτό το θέμα Σαμαράς και Ράπανος πρέπει να έχουν μιλήσει στο τηλέφωνο και ο πρωθυπουργός να παρουσίασε τόσο το σχέδιό του όσο και τις σκέψεις του για την τελική σύνθεση της κυβέρνησης στον κ. Ράπανο.

Απολύτως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ράπανος θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις στα μέσα της εβδομάδας και αυτό που τελικά θα βαρύνει στην απόφασή του θα είναι η γνωμάτευση και οι συμβουλές των ιατρών που τον παρακολουθούν.

Και πολιτικές επιπλοκές

Σε ότι αφορά τις πολιτικές επιπλοκές, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν, παραμένουν αλλά δε θα αποτελέσουν τον βασικό παράγοντα για τις εξελίξεις.

Μεταφέρεται από πολλές πλευρές ως αληθής η πληροφορία ότι ο κ. Ράπανος είχε ζητήσει τη συγκρότηση ενός στενού επιτελεί
Keywords
Τυχαία Θέματα