Οι τριαντάρηδες που αναστατώνουν την Ιπποκράτους

13:41 9/10/2011 - Πηγή: 24wro
Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει νομιμοποιήσει αυτή την πολιτική, την οποία έχει αποφασίσει...
μόνο η κυβέρνηση, ισχυρίζονται τα κομματικά στελέχη που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.

Τα στελέχη που αντιδρούν, τελευταία υψώνουν όλο και πιο συχνά τη φωνή τους και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται γι' αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, καθώς δεν διαθέτουν κυβερνητικά αξιώματα, ούτε ανήκουν στις ορδές των υπουργικών και πρωθυπουργικών συμβούλων.

Εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ,
της γενιάς των τριαντάρηδων, που ανήκουν στα καθοδηγητικά όργανα του κόμματος, καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική με φράσεις που συχνά ηχούν σκληρότερα ακόμα κι από αυτές που χρησιμοποιεί η αριστερά και ζητούν... σοσιαλιστική στροφή. Αυτοί που συμφωνούν μαζί τους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτούς που τους παρομοιάζουν με τον Δον Κιχώτη και αυτούς που αναρωτιούνται τι κάνουν ακόμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και γιατί δεν φεύγουν.

Την περασμένη εβδομάδα με επιστολή τους προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ (που αναστάτωσε την Ιπποκράτους) το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σακελλάρης και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης κατήγγειλαν την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που ασκεί σε εναγκαλισμό με τη Ν.Δ., τον ΛΑΟΣ και τη ΔΗ.ΣΥ., για την οποία δεν νομιμοποιείται ούτε απέναντι στον ελληνικό λαό ούτε στη βάση του ΠΑΣΟΚ.

Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας τα κομματικά «ταμπού», ζήτησαν ανοιχτά αλλαγή πολιτικής αλλά και αλλαγή ηγεσίας. Πρόκειται για στελέχη που βιοπορίζονται από την εργασία τους, όλοι τους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων και έχουν επιχειρήσει -όχι επιτυχώς μέχρι στιγμής- να συγκροτήσουν αριστερή πτέρυγα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο 34χρονος Δ. Σακελλάρης, που εργάζεται ως φιλόλογος, εξελέγη στο Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, παρότι δεν ήταν στις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου. Εθεσε υποψηφιότητα μόνος του, «εκτός γραμμής», αλλά κατάφερε να εκλεγεί και να βρεθεί εντός του οργάνου. Είναι επικεφαλής των «Νέων Σοσιαλιστών», ένα από τα ρεύματα (αριστερής) εσωκομματικής αντιπολίτευσης που υπάρχει εδώ και 7 χρόνια με επιρροή κυρίως στα νεότερα μέλη. Στο ίδιο ρεύμα ανήκει και το μέλος του Π.Σ. Α. Ελευθεριάδης, που συνυπέγραψε την επιστολή.

Ο 30χρονος Α. Ελευθεριάδης, που εργάζεται ως στέλεχος personal banking στην Εθνική Τράπεζα, υπήρξε γραμματέας ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής και στο συνέδριο της Ν. ΠΑΣΟΚ του 2008 είχε πρωτοστατήσει απέναντι στην τροποποίηση του άρθρου 16. Το 2008 εξελέγη ξανά μέλος του Π.Σ. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ο επίσης 30χρονος Θ. Τζήμας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κι αυτός, είναι δικηγόρος και υπήρξε συμφοιτητής με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Αγγ. Τόλκα και την κόρη του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, με τον οποίο παλιότερα τον συνέδεε πολιτική φιλία. Από τα πρώτα κιόλας δείγματα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, όμως, διαφώνησε και εξέφρασε δημοσίως την άποψή του. Ο ίδιος δηλώνει σοσιαλιστής, αλλά
Keywords
Τυχαία Θέματα