Οι πολίτες χρηματοδοτούν επιχειρήσεις άλλων

09:23 10/1/2013 - Πηγή: 24wro
Όταν υπάρχουν καλές ιδέες, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα, το λόγο πλέον παίρνει το...
crowdfunding. Η χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσα από πλατφόρμες του διαδικτύου, κερδίζει συνεχώς έδαφος, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες ιδέες να βρουν το δρόμο τους.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η συγκέντρωση του ποσού των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη του παιχνιδιού Elite: Dangerous Fund από τη βρετανική εταιρεία
Frontier Developments. Η εταιρεία είχε ζητήσει γύρω στα 2 εκατομμύρια, τελικά όμως το ποσό υπερκαλύφθηκε φτάνοντας τα 2,4 εκατομμύρια, δείχνοντας για μια ακόμα φορά τη δυναμική του διαδικτύου. Πλέον πλατφόρμες όπως το Kickstarter λειτουργούν ως ενδιάμεσοι για τη χρηματοδότηση προσπαθειών υψηλού προϋπολογισμού, ενώ εκατοντάδες νέες ιδέες βρίσκουν υποστήριξη από ανθρώπους που συνεισφέρουν ανώνυμα έστω και ένα ευρώ για τη χρηματοδότησή τους. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει μαζευτεί μέχρι στιγμής είναι τα 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός «έξυπνου» ρολογιού ονόματι Pebble. Oι δημιουργοί του είχαν ζητήσει 100.000 δολάρια για να στηρίξουν την παραγωγή του και τελικά βρέθηκαν 70.000 δωρητές που στήριξαν με τις δωρεές τους την καινοτόμο αυτή ιδέα.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα