Οι Κάννες μαγνητίζουν και φέτος...

16:00 14/5/2011 - Πηγή: 24wro
Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Μαΐου...
και μέχρι τις 22 Μαΐου αναμένεται να προσελκύσει, πέρα από το ενδιαφέρον των απανταχού κινηματογραφόφιλων, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά, τόσο σε ηθοποιούς, όσο και σε σκηνοθέτες, σεναριογράφους, αλλά και παραγωγούς.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην υπέροχη παραθαλάσσια πόλη της νότιας Γαλλίας
στην οποία για 10 ημέρες θα χτυπά η καρδιά του κινηματογράφου. Λαμπερές πρεμιέρες και μεγάλες ταινίες, κάποιες από αυτές παραγωγής του Hollywood, βρίσκονται στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

Την περασμένη Τετάρτη η αρχή έγινε με την προβολή της νέας ταινίας του Woody Allen «Midnight in Paris» με παρόντες εκτός του ίδιου του σκηνοθέτη, κάποιους από τους πρωταγωνιστές του, όπως η Rachel McAdams, ο Owen Wilson και ο Michael Sheen. Η ταινία, μπορεί να μην μετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, εντυπωσίασε όμως με την πρωτότυπη θεματική της.

Στην λαμπερή τελετή έναρξης, πρώτος απ’ όλους βραβεύτηκε για το σύνολο της δουλειάς του ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Bernardo Bertolucci με το βραβείο «Palme d'or by Gilles Jacob», ενώπιον της υπεύθυνης του Φεστιβάλ Mélanie Laurent, αλλά και της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον ηθοποιό Robert De Niro, και μέλη τους ηθοποιούς Uma Thurman, Martina Gusman και Jude Law, την σεναριογράφο Linn Ulmann, τον παραγωγό από το Hong Kong Nansun Shi, αλλά και τους σκηνοθέτες Johnnie To, Olivier Assayas και Mahamat Saleh Haroun.

Η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ σημαδεύτηκε με την πρεμιέρα της πολύ αναμενόμενης ταινίας της αυστραλής Julia Leigh «Sleeping Beauty», με πρωταγωνίστρια την πανέμορφη ηθοποιό Emily Browning. Πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του γνωστού παραμυθιού με προβεβλημένα τα ερωτικά στοιχεία.

Ακόμα, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Unlawful Killing» που αναφέρεται στον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana. Εμπνευσμένο από τον πατέρα της Lily Allen, Keith και σε συνεργασία με τον Mohamed al-Fayed, το ντοκιμαντέρ δεν κατάφερε να συγκινήσει το κοινό, ενώ αρκετοί το βρήκαν μέχρι και… «βαρετό»!

Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι εξίσου ενδιαφέρουσες, με αρκετές ταινίες που θα προβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα να αξίζουν κάτι παραπάνω από την προσοχή μας. Μια από αυτές είναι το φιλμ «Melancholia» του Lars Von Trier, με την μαγευτική Kirsten Dunst να υποδύεται μια νύφη η οποία γιορτάζει τον γάμο της λίγο πριν ο πλανήτης «Melancholia» προσκρούσει στη Γη.

Ένας ακόμα μεγάλος σκηνοθέτης, ο Pedro Almodóvar, έρχεται στο Φεστιβάλ για να κατακτήσει κοινό και κριτικούς με τη νέα του ταινία «La Piel Que Habito» (The Skin I Live In) στην οποία πρωταγωνιστεί ο Antonio Banderas. Δυο επιπλέον ταινίες που όπως όλα δείχνουν θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, είναι το «We Need to Talk About Kevin» του σκωτσέζου σκηνοθέτη Lynne Ramsay με την Tilda Swinton, και το «The Tree of Life» του Terrence Malick, με τους Brad Pitt και Sean Pen
Keywords
Τυχαία Θέματα