Οι Ινδοί προτιμούν… Λαγκάρντ

16:25 12/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Γαλλίδας ...ομολόγου του για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

«Προσωπικά υποστηρίζω τη Γαλλία», δήλωσε ο Άγκους Μαρτοουαρντότζο στο περιθώριο εκδήλωσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στη Τζακάρτα. «Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πολύ επαγγελματίας. Είναι έξυπνη στις συνδιαλλαγές της με τους θεσμούς και είναι ένα πολύ ακέραιο άτομο με πολλές ικανότητες», σημείωσε.

Παράλληλα η Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα από το Κάιρο ότι εξακολουθεί να έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στις πιθανότητες
που έχει να γίνει αυτή επικεφαλής του ΔΝΤ και αρνήθηκε να σχολιάσει την υποψηφιότητα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα έπειτα από τις διάφορες επαφές που είχα, κυρίως σήμερα στην Αίγυπτο», δήλωσε σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση που είχε στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με τον αιγύπτιο ομόλογό της Σαμίρ Ράντουαν.

«Είχαμε εξαιρετικές συνομιλίες για τις οποίες είμαι ιδιαίτερα ευτυχής», σημείωσε η Λαγκάρντ, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ, η οποία ήρθε χθες να προστεθεί στην υποψηφιότητα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.

«Ο Φίσερ έχει εμπειρία από το παρελθόν, ήταν ο Αμερικανός υπ'αριθμόν 2 στους κόλπους του ΔΝΤ και ιδού», περιορίστηκε να δηλώσει η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «καθένας είναι ελεύθερος να δηλώσει υποψηφιότητα».

Παράδοση αποτελεί μέχρι σήμερα την ηγεσία του ΔΝΤ να αναλαμβάνει ένας Ευρωπαίος ενώ την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας ένας Αμερικανός.
Keywords
Τυχαία Θέματα