Οι Ελβετοί...μπλοκάρουν την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

16:08 13/10/2012 - Πηγή: 24wro

Φρένο στην αξιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ από την...
ελληνική Δικαιοσύνη βάζουν φαίνεται πως βάζουν οι Ελβετοί με τον εκπρόσωπο της γενικής γραμματείας για διεθνή οικονομικά ζητήματά της χώρας Μάριο Τούορ να υποστηρίζει πως «Η Ελβετία δεν πρόκειται να παράσχει καμία υπηρεσιακή συνδρομή».
Μάλιστα στην Ελβετία φαίνεται πως υποβαθμίζουν την αξία των δεδομένων της λίστας Λαγκάρντ με τα 1.991 ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC.
Μάλιστα η επίμαχη λίστα αναμένεται να επηρεάσει και τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη φορολογικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελβετία και Ελλάδα, με τον κ. Τούορ να υποστηρίζει πως ο τρόπος χειρισμού των κλεμμένων στοιχείων θα επηρεάσει τις συζητήσεις των δύο χωρών.
Σύμφωνα με τα «τα Νέα» πηγές από την Ελβετία τονίζουν πως επειδή η Ελλάδα ακόμα διαπραγματεύεται και δεν έχουν καταλήξει τα δύο μέρη στο τελικό κείμενο, η ανακίνηση της υπόθεσης δεν βοηθάει την κατάσταση. Μάλιστα λέγεται πως τα δεδομένα που κατάφερε να υποκλέψει ο Φαλσιανί δεν είναι καινούργια και γι αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και μεγάλες προσδοκίες.
Οι ελβετικές αρχές φαίνεται πως θα αρνηθούν να βοηθήσουν την ελληνική Δικαιοσύνη αφού θεωρούν πως η χρήση αποδεικτικών στοιχείων που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών απαγορεύεται.

iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα