Ο Β. Σόιμπλε εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την Ελλάδα...

23:55 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Όπως μεταδίδουν Γερμανικά ΜΜΕ, o γερμανός υπουργός οικονομικών... εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ από τη Γερμανία, σε κομματική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών χθες στο Ζίνγκεν, ο Β. Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την περίπτωση
που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Συγκεκριμένα, «Θα ήταν μια φρικτή κυβέρνηση εάν δεν εξέταζε, μεταξύ άλλων, τι θα κάνει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά», φέρεται να δήλωσε ο Β. Σόιμπλε χθες στο Ζίνγκεν, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa). Επίσης, προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι ο γερμανός υπουργός απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel που θέλει την γερμανική κυβέρνηση να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός οικονομικών απάντησε ότι ως υπ. Οικονομικών και λαμβάνοντας υπόψη πιθανές συνέπειες στις χρηματαγορές δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί τέτοιων σεναρίων. «Τέτοια δημοσιεύματα ενέχουν πάντα μια δόση σπέκουλας», περιορίστηκε να πει ο κ. Σόιμπλε, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά και σίγουρα μη θέλοντας να κλείσει σε καμία περίπτωση τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και φουντώνουν μέρα με την ημέρα, για πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Στη συνέχεια πάντως της ομιλίας του, ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι «Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» αναφέροντας ότι ότι η Αθήνα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αντιμετωπίσει την κρίση. Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε:«Οι Έλληνες χρειάζονται δέκα χρόνια, είμαι απόλυτα βέβαιος γι΄ αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι δεν αρκεί η μείωση του χρέους, «η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω στο μεταξύ οι Έλληνες να το έχουν αντιληφθεί αυτό». Τέλος, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι κάθε χώρα πρέπει να λύσει μόνη της τα προβλήματά της, αναφέροντας μάλιστα ότι θα πρέπει να τους προσφέρουμε χρόνο, αυτό είναι το νόημα των πακέτων διάσωσης».


Keywords
Τυχαία Θέματα
Σόιμπλε, Ελλάδα,soible, ellada