Ο Τύπος σήμερα

11:27 11/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ποια θέματα κυριαρχούν: η ομιλία Παπαδήμου στο Υπουργικό Συμβούλιο, η απόφαση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη...
να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, οι παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών και η ψηφοφορία στη Βουλή για τη νέα
δανειακή σύμβαση.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τσουνάμι παραιτήσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πρώτος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτσούκος, το βράδυ της Πέμπτης. Και μετά ήρθε το τσουνάμι των παραιτήσεων από χθες το πρωί: Ροντούλης, Βορίδης, Γεωργιάδης, Γεωργίου - όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Βόμβα η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Το πασοκικό στρατόπεδο είχε και μια άλλη απώλεια με την παραίτηση του βουλευτή Αρτας Παύλου Στασινού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εξέγερση στα κόμματα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πολιτική σπίθα άναψε. Δύσκολα θα σβήσει. Το μνημόνιο, με τα αντιλαϊκά μέτρα και η εμμονή των Ευρωπαίων εταίρων σε πρακτικές και συμπεριφορές λίαν υποτιμητικές, αν όχι και εθνικά επιβλαβείς, για την ελληνική κοινωνία, στάθηκαν μοιραίες. Η ανατροπή των μέχρι τώρα γνωστών πολιτικών και κομματικών ισορροπιών και συσχετισμών είναι πλήρης και γενική".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Διαλύονται όλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κομμάτια και θρύψαλα η συγκυβέρνηση, πηδάνε στη... θάλασσα από το καράβι ο ένας μετά τον άλλον στο ΠΑΣΟΚ, τεντωμένα νεύρα στη ΝΔ".

ΕΘΝΟΣ: "Το δίλημμα συμφωνία ή κατάρρευση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικοί τόνοι και ρεαλιστικές επισημάνσεις χαρακτήρισαν τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Υπουργικό συμβούλιο. Δεν άφησε το παραμικρό σημείο παρανόησης ότι στην παρούσα κρίσιμη στιγμή το μόνο ζητούμενο είναι να σωθεί η χώρα, να αποτραπούν η χρεοκοπία και η εθνική ήττα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Και άλλη προφητεία της Κωνσταντινούπολης για τον... Βασιλιά-Λυτρωτή που Ερχεται!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σχετικά πρόσφατα κάναμε αναφορά -δημιουργώντας γενική έκπληξη- σε μια ξεχασμένη προφητεία, προερχόμενη από την ιστορική πρωτεύουσα του ελληνισμού, την Κωνσταντινούπολη: την προφητεία της Παναγίας των Βλαχερνών, η οποία έκανε λόγο για φοβερά και τρομερά μελλοντικά συμβάντα, με άξονα τη θρυλική μορφή του Ηγήτορα του ελληνικού μέλλοντος, ο οποίος θα λυτρώσει στην Ελλάδα από τα δεινά που της επιφυλάσσουν οι ξένοι εχθροί και οι ντόπιοι πολιτικάντηδες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κίνημα» Παπανδρέου κατά Παπαδήμου-Βενιζέλου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά το «όχι» Καρατζαφέρη πήραν τη σκυτάλη οι πιστοί του Γιώργου. Μπουρλότο στην κυβέρνηση από τις παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιώργος κοιτάζει... αλλού. Αγώνας δρόμου από τον πρωθυπουργό να ψηφιστεί άρον άρον το Μνημόνιο την Κυριακή, ενώ ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος κινδυνεύει να μείνει χωρίς... ΠΑΣΟΚ".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ελλάς αυτοχειριάζεται".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από τον περασμένο Ιούλιο η Ελλάς έχει δρομολογ
Keywords
Τυχαία Θέματα