Ο τίτλος... περνάει από το ΟΑΚΑ

07:58 24/5/2012 - Πηγή: 24wro
Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το προβάδισμα στη σειρά μετά τη νίκη του στο ΣΕΦ, το θετικό...
αποτέλεσμα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό, που θέλει να ισοφαρίσει τους τελικούς σε 1-1.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περιμένει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο τελικό, αποδίδοντας βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων τους.

Ο Παναθηναϊκός
καλείται να βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό στον τομέα των ριμπάουντ και ειδικά των αμυντικών, στα οποία οι Πειραιώτες έκαναν θραύση τη Δευτέρα (21/05). Οι «πράσινοι» καλούνται παράλληλα να βγάλουν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ και ταυτόχρονα να βγάλουν περισσότερες λύσεις στον επιθετικό τομέα.

Στο αμυντικό κομμάτι μπορεί ο περιορισμός του Βασίλη Σπανούλη να εξακολουθεί να αποτελεί τον πρώτο στόχο, αλλά από εκεί και πέρα ζητούνται λύσεις και στο μαρκάρισμα των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο παίκτες που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ και σίγουρα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θέλουν να γίνουν ξανά μάρτυρες του ίδιου έργου.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως το τεχνικό επιτελείο του δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα, αφού ο Σέρβος τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες (23/05), με το Θανάση Γιαννακόπουλο να δίνει το παρών στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, δηλώνοντας την πίστη του στις ικανότητες των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Από την πλευρά τους, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και οι παίκτες του αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, εκφράζοντας σεβασμό στον αντίπαλό τους. Ο Σέρβος τεχνικός του Ολυμπιακού περιμένει πως ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, γεγονός που θα ανεβάσει στο μέγιστο βαθμό τη δυσκολία της αποστολής της ομάδας του.

Ο «Ντούντα» ζήτησε από τους παίκτες του να μη χάσουν τη συγκέντρωσή τους για ούτε ένα δευτερόλεπτο στο σημερινό (24/05) τελικό, ενώ από εκεί και πέρα περιμένει από τους Πειραιώτες να δείξουν ξανά τη γνωστή ενέργεια που βγάζουν στο παρκέ τον τελευταίο καιρό.

Η προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» και στη δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο θα ξεκινήσει από την άμυνα, ενώ το τεχνικό επιτελείο ζήτησε περισσότερο καθαρό μυαλό και ψυχραιμία όταν οι παίκτες πηγαίνουν στη γραμμή των βολών.

Ταυτόχρονα, Ίβκοβιτς και Αγγέλου επανέλαβαν στους παίκτες τους την αναγκαιότητα να δείξουν την απαιτούμενη προσήλωση στον τομέα των ριμπάουντ, που αποτελεί άλλωστε ένα από τα μεγάλα «όπλα» τους.

Άγνωστο παραμένει στον Ολυμπιακό εάν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Έισι Λο. Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ, που ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο, ανέβασε για πρώτη φορά «στροφές» στη χθεσινή (23/05) προπόνηση, η οποία έγινε παρουσία του εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Γιώργου Αγγελόπουλου
Keywords
Τυχαία Θέματα