Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς: Τα δώδεκα παραμύθια

19:30 5/4/2011 - Πηγή: 24wro
Home sweet home! Ύστερα από μια περιπλάνηση 165 χρόνων ο Ποσειδώνας επέστρεψε επιτέλους στο σπίτι του...
-στη Χώρα του Αοράτου- και ο ευγενής οικοδεσπότης Ιχθύς κάλεσε τους άλλους έντεκα επιφανείς συγκάτοικους στην τρέλα, για να τους δείξει τα δώρα και τα προικιά που έφερε μαζί του ο ξενιτεμένος.

Φυσικά ούτε σπίτι, ούτε Ιχθύ, ούτε Ποσειδώνα είδε κανείς -τι σόι Αόρατη Χώρα θα ήταν- όλοι όμως κατακλύστηκαν από τόνους πατσουλί και άκουσαν μια ψαλμωδία να έρχεται
από το πουθενά: Ωμμμμμ!

Πω πω μπόχα... Είπε ο Παρθένος κι έβγαλε γρήγορα το βιολογικό μανταλάκι από την τσέπη του.
Πότε θα φάμε; Ρώτησε ο Ταύρος.
Αμήν! Ανταπάντησε το υπερπέραν.

-Μισό λεπτό... Κάπου εδώ έχω τον κοσμικό μεταφραστή είπε ο Δίδυμος κι όλα διορθώθηκαν. Με τα ακουστικά στη θέση τους πια, τα έντεκα ζώδια έστησαν αυτί για να ακούσουν όσα είχε να τους πει ο Άρχοντας του Φανταστικού.

Κι εκείνος είπε και ομίλησε με τραγουδιστή φωνή:
Ήταν ένας γάτος, γάτος πονηρός, που μετά τις δώδεκα ντύνονταν γαμπρός...
Sorry... Wrong tape!

Λαέ του ζωδιακού!
Ή Ποσειδώνας ή Χάος! Ήρθα για να σας σώσω και θα σας σώσω θέλετε δεν θέλετε. Στον καθένα εκτός από λαγούς με πετραχήλια, θάλασσα στα Τρίκαλα κλπ θα δώσω μια κάσα ρούμι κι ένα σφραγισμένο σακούλι με ευχές, που όμως δεν πρέπει να ανοίξετε ποτέ γιατί τότε η μαγεία των ευχών θα χαθεί. Κι όποιος τολμήσει να παρακούσει την εντολή μου θα μεταμορφωθεί σε Κινέζικο ζώδιο.

Τι; Μαϊμούδες και φίδια; Θεέ μου τι ξεπεσμός! Είπε ο Λέων.
Εγώ αρούρι δεν θα γίνω ποτέ! Βροντοφώναξε ο Κριός.

Ησυχία! Ήπια και ομίλησα... Χικ! Και κάρφωσε με δύναμη την τρίαινα στο χώμα. Πυκνός καπνός υψώθηκε και μέσα στην αντάρα και το σεισμό, με ένα «κλαπ» του Ποσειδώνα το σκηνικό άλλαξε και αυτομάτως βρέθηκαν όλοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες  μπροστά σε μια τεράστια οθόνη.
Wow! Αναφώνησε ο Τοξότης... Έχει και dolby suround!

Ναι αλλά πρόγραμμα δεν έχει; Αναρωτήθηκε ο Αιγόκερως, ξεχνώντας ότι οι προσευχές προς τον Ποσειδώνα εισακούονται σε χρόνο dt. Και πριν αλέκτωρ καπνίσει τρις του ήρθε κατακέφαλα η «‘Επί του Όρους Ομιλία», συνοδευόμενη από αστραπόβροντα:
Ως γνωστόν τέκνον μου, η επανάληψις είναι μήτηρ της μαθήσεως. Κοίταξε να μάθεις επιτέλους το κόλπο με τα Ψάρια γιατί θα ξαναμείνεις στην ίδια τάξη.

Μετά τις μπόλικες διαφημίσεις με κόκα, κόλα, τίλιο και ό, τι άλλο πίνεται, την Θεία Λειτουργία και τα «Επίκαιρα των Ζωνιανών», το έργο επιτέλους άρχισε: «Τα δώδεκα παραμύθια», σε σκηνοθεσία Ψάρη Κοκοβιού.

Κριός-Εξκάλιμπερ God save the King... Ενώ οι ιππότες τσακώνονται για το ποιός θα γίνει βασιλιάς της Αγγλίας, ο μικρός Αρθούρος που υπέφερε από την πιτυρίδα plus ξηροδερμία και είχε δοκιμάσει τα πάντα, βγάζει το σπαθί από το βράχο που ήταν σφηνωμένο κι αρχίζει να ξύνει δεξιοτεχνικά το τριχωτό της κεφαλής του. Και η μαγική δύναμη του σπαθιού έπιασε αμέσως τόπο. Τα λέπια έπεσαν από το κρανίο του Αρθούρου και τα
Keywords
Τυχαία Θέματα