Ο κληρονόμος που θέλει να μας σώσει από τη φτώχεια

05:24 12/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο γιος του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη...
τα γραφεία της ΜΚΟ Αποστολή, πληροφορήθηκε για το κοινωφελές έργο της, απέφυγε τις παχυλές υποσχέσεις, αλλά άνοιξε έναν δίαυλο επικοινωνίας με τα στελέχη της οργάνωσης

Ο Χάουαρντ Μπάφετ στα γραφεία της Αποστολής με φόντο την Ακρόπολη, την οποία και φωτογράφισε.

Νωρίς το πρωί την περασμένη Τετάρτη, ένας μεσήλικας με παντελόνι σαφάρι και ένα πλαστικό κύπελλο καφέ
στο χέρι διέσχιζε την πλατεία Κυνοσάργους σε μια γειτονιά της Αθήνας. Ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο κύριος αυτός ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, επικεφαλής κοινωφελούς Ιδρύματος το οποίο πραγματοποιεί δράσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Ο Χάουαρντ Μπάφετ, υιός του μεγιστάνα μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αποφάσισε να επισκεφθεί τα γραφεία όπου στεγάζεται η ΜΚΟ Αποστολή - η οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αιφνιδιαστικό ραντεβού
Ακριβής στο αιφνιδιαστικό ραντεβού, άκουσε σχεδόν για 3 ώρες κάθε λεπτομέρεια για τη δράση της Εκκλησίας, τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην προσπάθειά της να επιβιώσει μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Ο ίδιος είχε φροντίσει να μάθει αρκετά, μελετώντας στοιχεία εν πτήσει, με το ιδιωτικό του αεροσκάφος ερχόμενος από το Κονγκό.

Χωρίς να αφήσει παχυλές υποσχέσεις, άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τους Ελληνες συνομιλητές του και το ίδιο πρωινό έφυγε για την Ισλανδία. Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη όταν ο επικεφαλής της ΜΚΟ Αποστολή, Κωστής Δήμτσας, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από στελέχη της οργάνωσης ομογενών ΑΧΕΠΑ λέγοντάς του ότι πρέπει πρωί πρωί την επόμενη ημέρα, να δεχθεί έναν «πολύ σοβαρό άνθρωπο».

Mε στελέχη της οργάνωσης (δεύτερος από δεξιά ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Κωστής Δήμτσας), από τα οποία ενημερώθηκε για τη σημαντική δράση της.

Λίγο αργότερα, μέσω e-mail διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον πολυεκατομμυριούχο υιό Μπάφετ. «Εφτασε στις 5 το πρωί στην Αθήνα με το προσωπικό του αεροπλάνο και στις 7 ακριβώς ήταν στα γραφεία μας. Με εξέπληξε που ήρθε περπατώντας χωρίς μεγάλη κουστωδία. Φορούσε ένα απλό πουκάμισο, παντελόνι σαφάρι και χακί αρβύλες», αφηγείται ο κ. Δήμτσας.

«Ηθελε να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τα γεύματα, τα προγράμματα, τη διαχείριση. Κάναμε προβολές βίντεο και είχε εξαιρετική υπομονή. Φάνηκε να εντυπωσιάζεται από το έργο το οποίο γίνεται, ενώ ζητούσε να μάθει για την κατάσταση όπως τη βιώνει η Εκκλησία». Στα χέρια του μεγιστάνα με το κοινωφελές έργο δόθηκαν στοιχεία για τα συσσίτια, για τα δέματα σε οικογένειες, τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα ιατρεία που λειτουργούν με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας. Η έλευση και το ενδιαφέρον του Χάουαρντ Μπάφετ προφανώς δημιούργησε προσδοκίες. Ο ίδιος, πάντως, σε πρώτη φάση δεν δεσμεύθηκε να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα. Φρόντισε να εξηγήσει ότι δεν «ήρθε με μια βαλίτσα λεφτά», αλλά ότι θέλησε να καταγράψει, να δει, για να αποφασίσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα