Ο Δήμος Σαρωνικού υποδέχθηκε και τίμησε τον Παραολυμπιονίκη Άρη Μακροδημήτρη

16:13 12/9/2012 - Πηγή: 24wro
Τον Παραολυμπιονίκη Άρη Μακροδημήτρη υποδέχθηκε την ...
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Σαρωνικού, τον αθλητή από την Παλαιά Φώκαια που κατέκτησε τρία μετάλλια στην...
κολύμβηση (ένα αργυρό και δύο χάλκινα) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτοικοι του δήμου και συμμαθητές του Άρη, βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκαν τον Έλληνα αθλητή σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια, το επίκεντρο των εκδηλώσεων
μεταφέρθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, όπου σε μια λιτή εκδήλωση ο Δήμαρχος Σαρωνικού και κάτοικοι της περιοχής υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και επευφημίες τον Άρη Μακροδημήτρη.

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, φανερά συγκινημένος, μίλησε με θερμά λόγια για τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής, υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο της Ελλάδας, υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο του δήμου μας, αλλά πάνω απ’ όλά υποδεχόμαστε το σημαιοφόρο στις καρδιές μας. Τελικά σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να μας προσφέρουν χαμόγελο, συγκίνηση, αισιοδοξία και ελπίδα. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Άρης Μακροδημήτρης».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη και τον προπονητή του Άρη κ. Γιάννη Αλεξάκη, αλλά και τους γονείς του για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που του προσέφεραν για να μπορέσει να πετύχει αυτή τη σπουδαία διάκριση και ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τον Παραολυμπιονίκη μας. Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πλακέτας στον Άρη Μακροδημήτρη.

Στην εκδήλωση στα Καλύβια παραβρέθηκαν: ως εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου, ο Πρωτοσύγκελος Πατήρ Ιερώθεος Καλογερόπουλος, οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας και Βασίλης Οικονόμου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι Ολυμπιονίκες Πέτρος Γαλακτόπουλος, Λεωνίδας Σαμπάνης και Βαλέριος Λεωνίδης, καθώς και ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών Χρήστος Ιακώβου.

Μετά την ολοκλήρωση της τιμητικής εκδήλωσης στο Δημαρχείο Σαρωνικού, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης μεταφέρθηκε με πομπή αυτοκινήτων στη γενέτειρά του, την Παλαιά Φώκαια, όπου σε ένα κατάμεστο θέατρο στο λιμάνι της πόλης, οι συμπατριώτες του τον υποδέχθηκαν θερμά με παρατεταμένο χειροκρότημα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Φώκαια, ο Αντιδήμαρχος Σαρωνικού Μανώλης Τσαλικίδης καλωσόρισε τον Άρη Μακροδημήτρη στην πόλη του και δήλωσε: «Αυτή η συγκέντρωση δεν έχει προηγούμενο στην Παλαιά Φώκαια. Όπως δεν έχει προηγούμενο αυτό που πέτυχε ο Φωκιανός αθλητής και Παραολυμπιονίκης μας Άρης Μακροδημήτρης. Μαζευτήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τον αθλητή με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της Παλα
Keywords
Τυχαία Θέματα