Ο διευθυντής της BILD για διακοπές στη Λέρο

00:47 11/7/2012 - Πηγή: 24wro

Ο διευθυντής της γερμανικής εφημερίδας BILD, Κάι Ντίκμαν, ένας από τους σφοδρότερους ...

επικριτές της Ελλάδας, που χωρίς καμία ενοχή έχει δηλώσει ότι η εφημερίδα του γράφει απλά την πικρή αλήθεια για τη χώρα μας, βρέθηκε στη Λέρο για διακοπές το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Φαίνεται πως ακολουθεί κατά γράμμα τις προτροπές του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος προέτρεψε τους δημοσιογράφους της BILD
να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

«Το να έλθω στην Ελλάδα ήταν ένα από τα πιο καλά πράγματα που είχα να κάνω. Πραγματικά απόλαυσα τη χώρα σας», δήλωσε ο Ντίκμαν στο protothema.gr, χρησιμοποιώντας όλη τη διπλωματία του…

Ωστόσο, αρχικός του προορισμός δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η πόλη Μπόντρουμ στην Τουρκία, την οποία μάλιστα εξήρε για τις μεταρρυθμιστικές αποφάσεις των πολιτικών της και προέτρεψε και τους Έλληνες πολιτικούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

«Σας προτρέπω να κάνετε αυτό που έκανε η Τουρκία. Κάντε άμεσα μεταρρυθμίσεις. Αυτό κάναμε κι εμείς το 2002-3 στη Γερμανία», είπε στη συνέντευξή του ο 48χρονος δημοσιογράφος.

Όσο για την απόφασή του να επισκεφτεί τη Λέρο, δήλωσε: «Ήταν μια ξαφνική απόφαση της παρέας μας, η οποία ως επιλογή μας δικαίωσε. Τα πάντα εδώ είναι εξαιρετικά», είπε και τόνισε ότι του έκανε εντύπωση η φιλοξενία και οι εξαιρετικοί κάτοικοι του νησιού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας, αφού έχει έρθει πολλές φορές στην Αθήνα αλλά και σε άλλα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Ωστόσο, αν ήταν καλός γνώστης, όπως λέει, της πατρίδας μας, δεν θα του έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση η φιλοξενία και η ανοιχτή καρδιά των ανθρώπων του νησιού της Λέρου - και όχι μόνο…

Παρ’ όλα αυτά ανέφερε, δίνοντας και την πολιτική πλευρά του θέματος ότι «η φιλία Γερμανών και Ελλήνων είναι μια πραγματικά μεγάλη φιλία. Δεν θα χαλάσει από αυτή τη συγκυρία. Έχω μάλιστα και μια άποψη περί αυτού. Οι ειλικρινείς φίλοι πρέπει να λένε την αλήθεια. Μια αλήθεια η οποία ενδεχομένως σε κάποια σημεία της να πονάει».

Τέλος, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τα επικοινωνιακά του τρικ, τόνισε ότι οι Έλληνες δεν θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της σωτηρίας των άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών, αλλά υπενθύμισε ότι «η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που δίνουν εγγυήσεις στην Ελλάδα. Απλά όταν δίνεις χρήματα απαιτείς και εγγυήσεις μεταρρυθμίσεων».

nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα