Ο χειμώνας... συνεχίζεται - Δεμένα τα πλοία

10:41 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια και οι ισχυροί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του...
καιρού από χτες, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή. Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές και εναέριες συγκοινωνίες.

Τα πλοία είναι δεμένα σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη
και τα Δωδεκάνησα καθώς πνέουν άνεμοι που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ. Τα μοναδικά δρομολόγια που πραγματοποιούνται μόνο για Αργοσαρωνικό. Από το Λαύριο απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου για Κέα και Κύθνο. Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.
Παράλληλα, χτες το βράδυ δημιουργήθηκε πρόβλημα και με πτήση της Olympic Air ΑθήναΙωάννινα, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή των Ιωαννίνων, ακυρώθηκε.
Οι περισσότερες περιοχές στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα είναι χιονισμένες, αφού από το πρωί του Σαββάτου η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Ιδιαίτερα προβλήματα σημειώθηκαν από τη χιονόπτωση στο Πήλιο, όπου η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά κυρίως ο αιφνιδιασμός της ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν τα Χάνια Πηλιού. Μετά από αρκετή ώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, εκτός από ορισμένα σημεία όπου σύμφωνα με την τροχαία Βόλου, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι, με βροχές στα πεδινά και χιόνια σημειώνονται και στα ορεινά και ημιορεινά των Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώνονται σήμερα Κυριακή στις 8 το πρωί είναι στην Ορεινή Φωκίδα -1 βαθμούς, στο Μέτσοβο 2 βαθμούς και στη Φλώρινα 3 βαθμούς.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και ο νομός Καρδίτσας με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κρύο και με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά του νομού.

Είναι βέβαια απαραίτητο όσοι θέλουν να κινηθούν στα ορεινά ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθιτικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Στα άσπρα ντύθηκε και η κορυφή του Παρνασσού, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη από το Σάββατο.

Και σήμερα δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού με χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, κατά τόπους ισχυρές, ενώ σε εξίσου χαμηλά επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες.


Keywords
Τυχαία Θέματα