Νόμιμη από κάθε άποψη η επιχείρηση των ΗΠΑ στο Πακιστάν...

20:40 3/5/2011 - Πηγή: 24wro

Ο Γενικός Εισαγγελέας Έρικ Χόλντερ, χαρακτήρισε ως νόμιμη τη επιχείρηση...
των ΗΠΑ στο πακιστανικό έδαφος , η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν. «Η επιχείρηση ήταν «νόμιμη και σωστή από κάθε άποψη. Οι χειρισμοί των ανθρώπων που ήταν υπεύθυνοι για αυτήν, τόσο στο πεδίο των αποφάσεων όσο και σε εκείνο της δράσης , ήταν πολλοί καλοί», είπε
ο Χόλντερ στην Δικαστική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Το Πακιστάν ίσως να ενημέρωνε τους στόχους»
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι το Πακιστάν θα θέσει σε κίνδυνο την επιχείρηση εναντίον του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ότι «ίσως να ενημέρωναν τους στόχους», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα.
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time ο Πανέτα δήλωσε ότι οι συνεργάτες του ήταν κατά 60 με 80% βέβαιοι ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν στο κτιριακό συγκρότημα. Οι αμερικανικοί δορυφόροι δεν είχαν καταφέρει να αναγνωρίσουν τον Μπιν Λάντεν ούτε κανένα μέλος της οικογένειάς του παρά τις πληροφορίες που τους είχαν οδηγήσει σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα.
Πάντως η CIA απέκλεισε την πιθανότητα να συνεργαστεί με το Πακιστάν στην επιχείρηση διότι «είχε αποφασιστεί ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συνεργασίας με τους Πακιστανούς θα έθετε σε κίνδυνο την αποστολή: Μπορεί να ενημέρωναν τους στόχους», επεσήμανε ο Πανέτα.
Το γεγονός ότι ο ηγέτης της αλ Κάιντα κρυβόταν σε μία καλή συνοικία έχει προκαλέσει ερωτήματα από την πλευρά των Αμερικανών σχετικά με το αν είχε την υποστήριξη πακιστανικών στοιχείων.
«Θα ήταν ένα πράγμα αν πίστευα ότι σε περίπτωση που (η επιχείρηση) καθυστερούσε θα είχαμε καλύτερες πληροφορίες. Όμως εξαιτίας της φύσης της ασφάλειας στο κτιριακό συγκρότημα βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου έχουμε τις καλύτερες πληροφορίες που θα μπορούσαμε», δήλωσε ο Πανέτα ότι είχε πει στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Στη διάρκεια της επιχείρησης οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλεξαν «ένα εντυπωσιακό αριθμό» υλικών, μεταξύ άλλων ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά, επεσήμανε ο Πανέτα.
newscode 
Keywords
Τυχαία Θέματα