Νέος διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελλίου

09:01 3/12/2011 - Πηγή: 24wro
Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου Κρήτης...
Αυτό ανέφερε απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή κ. Β. Κιγκέρογλου στην βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ Γ.Μαγκριώτης.

Ο πρώτος διαγωνισμός που διεξήχθη την 18-10-2011 για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου Κρήτης
απέβη άγονος. Οπως λέει ο υφυπουργός, «το Υπουργείο παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στην υλοποίηση ενός σύγχρονου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο θα συμβάλλει τις επόμενες δεκαετίες στην οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης».

Ετσι θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου αφού, όπως αναφέρει, προηγηθεί κατάλληλος επαναπροσδιορισμός των τεχνικών χαρακτηριστικών του και ο σχεδιασμός κατασκευής του κατά φάσεις, ώστε να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του έργου στη σημερινή χρηματοπιστωτική συγκυρία. Για τις όποιες αλλαγές προκύψουν σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό θα προηγηθεί διαβούλευση με τους περιφερειακούς και τοπικούς φορείς.

Στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί οι κτηματολογικές μελέτες, ώστε οι απαλλοτριώσεις να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, αναφέρει.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα