Νέο ρήγμα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Κυβέρνησης

20:36 12/1/2013 - Πηγή: 24wro
Ενόχλησαν οι ενστάσεις που εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου...
Ενστάσεις για τις επτά Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου που το Υπουργείο Οικονομικών εισήγαγε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, ο Πάρης Κουκουλόπουλος,
αφού ανέφερε ότι είναι αποδεκτό ως κατεπείγον το νομοσχέδιο τόνισε ότι "η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται με υπουργικό συμβούλιο που μαζεύει εκ περιφοράς υπογραφές και μια κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου".

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Φίλιππος Σαχινίδης τονίζοντας ότι "ως κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να διαθέτουμε την δημοκρατική ευαισθησία να αξιολογούμε τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την αποχώρηση της".
"Κατανοώ την ανάγκη να ψηφιστούν διατάξεις που σχετίζονται με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα έναντι των θεσμικών πιστωτών. Εκτιμώ όμως ότι υποβαθμίζεται το Κοινοβούλιο όταν σε ένα νομοσχέδιο που συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος υπάρχουν διατάξεις που δεν έχουν σχέση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας" επεσήμανε χαρακτηριστικά και άσκησε κριτική στον τρόπο που οι Υπουργοί ρυθμίζουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) ζητήματα που δεν αφορούν τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας".

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα