Νεκρός επιχειρηματίας από βομβιστική επίθεση στη Βουλγαρία

15:57 24/2/2012 - Πηγή: 24wro


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα Βούλγαρος ...επιχειρηματίας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πολυτελές αυτοκίνητο του 52χρονου Ιορντάν Χαρασίμοφ και από την έκρηξη τραυματίστηκε βαριά ο επιχειρηματίας, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε.

Όπως αναφέρουν
τοπικά ΜΜΕ της Βάρνας, το θύμα ήταν ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Βουλγαρίας στον κλάδο της αλιείας. Πατέρας τριών παιδιών και πρώην πρωταθλητής Βουλγαρίας στην ελληνορωμαϊκή πάλη, ο Ι. Χαρασίμοφ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σε χώρες της Άπω Ανατολής στον τομέα των αλιευμάτων.

Η αστυνομία ερευνά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα για τα αίτια της βομβιστικής απόπειρας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ.

Σύμφωνα με ανώνυμες αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα βουλγαρικά ΜΜΕ, ο επαγγελματικός τρόπος της πραγματοποίησης της βομβιστικής επίθεσης, που έκανε κομμάτια το πολυτελές αυτοκίνητου του θύματος τη στιγμή που ήταν σταματημένο σε φανάρι στο κέντρο της Βάρνας, οδηγεί σε μια προκαταρκτική εκτίμηση ότι πρόκειται για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος κάτω από το κάθισμα του οδηγού και η αστυνομία ερευνά τον τρόπο ενεργοποίησής του.

Οι βομβιστικές επιθέσεις διαφόρων μορφών υπήρξαν διαδεδομένο φαινόμενο την τελευταία 20ετία, ενώ είχαν ελαχιστοποιηθεί μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, δίνοντας αφορμή στην κυβέρνηση να προβάλει τις επιτυχίες της στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, όπως υπενθυμίζουν οι Βούλγαροι σχολιαστές.
Keywords
Τυχαία Θέματα