Νεκρός ένας διαδηλωτής του ΠΑΜΕ από ανακοπή καρδιάς- Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια θανάτου

08:41 21/10/2011 - Πηγή: 24wro

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του 53χρονου οικοδόμου...
διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου και απέστειλε εισαγγελέα στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο 53χρονος αναπληρωτής γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα και μέλος του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτσαρίδης, έπεσε νεκρός από ανακοπή καρδιάς και όχι από τραυματισμό.
Aναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη
ανακοίνωση ο ασθενής διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στις 14:45 το μεσημέρι της Πέμπτης από την «Αίγλη» Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα.  Δεν έφερε κανένα τραύμα, ενώ έγιναν επί 50' λεπτά ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάνηψης.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βρισκόταν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος, εκεί όπου εξελίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ

Σύμφωνα με το συγγενικό του περιβάλλον υπάρχει η πληροφορία ότι προσπάθησε να διαφύγει την ώρα των επεισοδίων αφού αισθάνθηκε έντονη δυσφορία ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές τελευταίες πληροφορίες, ο 53χρονος αντιμετώπιζε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα τα οποία και επιδεινώθηκαν από τη χρήση χημικών.

Επεισόδια με τραυματισμούς και συλλήψεις


Από σοβαρά επεισόδια με δεκάδες τραυματίες διαδηλωτές και συλλήψεις σημαδεύτηκε η δεύτερη ημέρα των μαζικών συλλαλητητρίων κατά του πολυνομοσχεδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια έγιναν χθες και στην κάτω πλευρά της πλατείας στη Φιλελλήνων μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ και στο Μοναστηράκι.

Συνολικά, έχουν προσαχθεί από την Πλατεία Συντάγματος και άλλα σημεία τουλάχιστον 79 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, 43 από τους προσαχθέντες προέρχονται από ομάδα ατόμων, που ήταν στο Σταθμό του Μετρό Ακρόπολης, τα οποία στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του Σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κλπ. Συνελήφθησαν επίσης 12 άτομα για, κατά περίσταση, επιθέσεις με πέτρες, εκρηκτικές – εμπρηστικές βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε διάφορες υποδομές (θραύση – ράγισμα υαλοπινάκων, αποκολλήσεις μαρμάρων, φθορές σε κάμερες και σταθμό ΜΕΤΡΟ).

Συνολικά, το τελευταίο διήμερο, μεταφέρθηκαν σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα 82 αστυνομικοί, με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, καθώς επίσης και πολίτες, που μεταφέρθηκαν ή μετέβησαν αυτοβούλως.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε σε κατάστημα ρουχισμού στη συμβολή των οδών Ερμού και Κυλικείου στο κέντρο της Αθήνας, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.


Συλληπητήρια από τα κόμματα της Βουλής

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και έκανε έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.

Τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στην οικογένεια του 53χρονου εξέφρασε από το βήμα τ
Keywords
Τυχαία Θέματα