Νέες συλλήψεις στα Χανιά για ζάρια

15:32 4/1/2012 - Πηγή: 24wro
Συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου...
«τζόγου» διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν στα Χανιά, πέντε Έλληνες για «ζάρια», ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.080 ευρώ.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας
Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και Αποκορώνου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε καφενείο στα Χανιά, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια). Συνελήφθησαν ο 59χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και τέσσερις θαμώνες ηλικίας 56, 53, 49, 50 ετών αντίστοιχα, ως παίκτες στο παράνομο παίγνιο. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.080 ευρώ και τρία ζευγάρια ζάρια.
Επισημαίνεται, ότι οι έλεγχοι από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζονται αμείωτα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παιχνιδιών. Υπενθυμίζεται, ότι με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.
Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα