Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας συγκλονίζει το πανελλήνιο

16:12 30/7/2012 - Πηγή: 24wro
Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας συγκλονίζει το πανελλήνιο. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δεκατέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους...
δικηγόροι, τραπεζικοί υπάλληλοι, αλλά και ένας 23χρονος φαντάρος ο οποίος με το υλικό που είχε στην κατοχή του σόκαρε ακόμα και τους αστυνομικούς. Ο στρατιώτης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να περάσουν χειροπέδες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που έχουν «στοχοποιηθεί» από
τα υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του νεαρού Ηρακλειώτη, που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδα της Κρήτης, «ανιχνεύτηκαν» από τους έμπειρους αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι οποίοι και μετέβησαν από την Αθήνα στο νησί. Κάτω από άκρα μυστικότητα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, κατάφεραν να τον βρουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Επίσης, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος που κατείχε και διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες και σε άλλες περιοχές του νησιού, αλλά και της χώρας, όπου συνελήφθησαν άλλα δεκατρία άτομα.

Οπως ανέφερε στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.: «Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκατέσσερις συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα για σκληρά βίντεο και φωτογραφίες στα οποία πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο φαντάρος που συνελήφθη στο Ηράκλειο και ένας Βρετανός τουρίστας στα Χανιά, καθώς και δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος και άλλα οχτώ άτομα που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας» τόνισε και πρόσθεσε: «Ολοι κατείχαν ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας και θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο 23χρονος φαντάρος οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας και συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο ίδιος, ωστόσο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του και έτσι θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο σήμερα το πρωί.

Ο νεαρός συνελήφθη μετά από έφοδο που πραγματοποίησε στο σπίτι του κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε και κατασχέθηκε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας, το οποίο εντοπίστηκε στην οικία του συλληφθέντος, σε υπολογιστή και σε αρχεία που διατηρούσε το συγκεκριμένο άτομο. Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στρέφονταν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 23χρονου σόκαραν ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο νεαρός είναι συντετριμμένος από τις πράξεις του, οι οποίες -όπως τόνισαν- οφείλονταν αποκλειστικά στην περιέργεια και μόνο, καθώς π
Keywords
Τυχαία Θέματα