Νέα τρομοκρατική οργάνωση βλέπουν στη ΓΑΔΑ

09:48 11/1/2013 - Πηγή: 24wro
Η υπόθεση της σύλληψης του 29χρονου Π.Μ. στην Κόρινθο, ως μέλους της οργάνωσης...
"Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς", σε συνδυασμό με τα ευρήματα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, που ταυτοποιήθηκαν με τα αποτυπώματά του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, κάνουν την Αστυνομία να εντείνει τις έρευνές της. Κι αυτό επειδή πιστεύει ότι πίσω από τον 29χρονο υπάρχει αρκετό... ψωμί στην υπόθεση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το ενδεχόμενο ο 29χρονος φοιτητής της Γεωπονίας να οργάνωνε επί του παρόντος νέα ομάδα "ένοπλης
δράσης" που θα συνέχιζε τις επιθέσεις της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς". Ο 29χρονος συλληφθείς εργαζόταν τις τελευταίες εβδομάδες σε εταιρεία security και οι αστυνομικοί έχουν κληθεί να ακολουθήσουν τα ίχνη του.

Τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, που έκαναν και την πρώτη εκτίμηση, σχεδόν καταλήγουν στην υιοθέτηση της υπόθεσης ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο "αναγέννησης" της "ένοπλης ομάδας" και δημιουργίας νέων πυρήνων. Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασαν, ύστερα και από τον εντοπισμό της τελευταίας οπλαποθήκης της οργάνωσης στην Νέα Ιωνία Βόλου, την άνοιξη του 2011,

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, ο πρώτος πυρήνας με την συμμετοχή του συλληφθέντα αντεξουσιαστή, Τάσου Θεοφίλου, προχώρησε στη ληστεία στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2010, όπου έχασε την ζωή του ένας οδηγός ταξί.

Στον δεύτερο όμως ο 29χρονος συλληφθείς της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο. Το αποτύπωμα του φοιτητή της Γεωπονίας αναγνωρίστηκε σε δύο παλιότερες "γιάφκες" της "Συνωμοσίας".

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα