Νέα στοιχεία για το ποιόν δύο δραστών του μακελειού στου Ρέντη

15:50 7/5/2011 - Πηγή: 24wro
Νέα στοιχεία, που αφορούν στη δραστηριότητα των δύο 31χρονων Αλβανών... που συνελήφθησαν για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΛΑΣ το Σάββατο (07/05).

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το “Βήμα” (07/05), οι συλληφθέντες φέρεται να τροφοδοτούσαν με κλεμμένα οχήματα τους τέσσερις ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση
που πρωταγωνίστησαν στο μακελειό της 1ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με από τις εργαστηριακές έρευνες έχει διαπιστωθεί, ότι οι δύο Αλβανοί συμμετείχαν σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε σπίτια και σε καταστήματα πώλησης αυτοκινήτων.

Το ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ εστιάζεται στο ρόλο 36χρονου Ρωσοπόντιου συλληφθέντα, ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός δράστης, καθώς αυτός πυροβόλησε τους αστυνομικούς και ο οποίος έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για κλοπές και ληστείες, ενώ είχε διακριθεί στο παρελθόν στις απάτες με αυτοκίνητα.

Όπως προέκυψε από υποκλοπές με το ειδικό σύστημα της ΕΥΠ, σχεδίαζε με τον ήδη συλληφθέντα 28χρονο συνεργό του, αιματηρή επίθεση εναντίον επιχειρηματία στα νότια προάστια, με σκοπό να του αφαιρέσουν 120.000 ευρω, ποσό που γνώριζαν ότι θα μετέφερε.

Σημειώνεται ακόμη, πως σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να έπαιξε κι ένας γιατρός που διαμένει στα δυτικά προάστια και περιέθαλψε έναν από τους τραυματισμένους δράστες του μακελειού.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή (06/05), ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στους ένδεκα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μία γυναίκα, για την υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που μετά από καταδίωξη, είχε καταλήξει στην αιματηρή συμπλοκή.

Δύο από τους συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή, καθώς τα αποτυπώματά τους εντοπίστηκαν στη θαλάμη του Καλάνσικοφ, από το οποίο έπεσαν νεκροί οι δύο αστυνομικοί.

Για τις ίδιες κατηγορίες είναι καταζητούμενοι άλλοι δύο από τους δράστες, ενώ τέσσερις διώκονται για την ληστεία στο Μενίδι, εννέα αντιμετωπίζουν κατηγορία για "εγκληματική οργάνωση" και  δύο κατηγορούνται για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση, ενώ η γυναίκα, σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία, διώκεται για παράνομη οπλοκατοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα