Νέα επέλαση του χιονιά από την Τετάρτη

22:02 31/1/2012 - Πηγή: 24wro
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης...
από τα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι έντονες χιονοπτώσεις αρχικά και οι ισχυρές βροχοπτώσεις αργότερα, αλλά και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο. Αραιή χιονόπτωση σημειώθηκε την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Λόγω του
χιονιά δεν λειτούργησαν τα σχολεία στο νομό Ευρυτανίας και τους δήμους Διρφίων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου και Λίμνης-Αγίας Άννας στην Εύβοια, καθώς και στο Μενίδι, τους Θρακομακεδόνες, τον Ωρωπό και το Πόρτο Ράφτη.
Την Τετάρτη σε όλη τη δυτική Ελλάδα, με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι νότιοι άνεμοι στα δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.
Ταυτόχρονα, το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Στους -15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία το απόγευμα της Τρίτης στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν στο νομό Πέλλας.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρά την ηλιοφάνεια που επικράτησε, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 3 βαθμούς, ενώ στην πόλη της Φλώρινας ο υδράργυρος παραμένει στους -5 βαθμούς. Αντίστοιχα, -1 βαθμό είχαν Κοζάνη και Αλεξανδρούπολη, 0 τα Γρεβενά και η Καστοριά, και 2 η πόλη της Δράμας.
Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Θεσσαλία, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται στο Βόλο (-4 βαθμοί Κελσίου).
Την Τρίτη οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί σε Αλεξανδρούπολη και Φλώρινα, με τον θερμόμετρο να πέφτει στους -10 βαθμούς Κελσίου. Ήλιος «με δόντια» στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία στις 8 το πρωί έφτασε στους -7 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο σκηνικό στην Καβάλα και τις Σέρρες με το θερμόμετρο, το πρωί, να υποχωρεί στους -8 και -7 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, καθώς και ο δρόμος από τη Βαρυμπόμπη έως τον Αγιο Μερκούριο.
Μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ έως το καζίνο. Κλειστή προς Κατσιμίδι η οδός Τατοΐου-Κατσιμιδίου.
Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί, πυκνή χιονόπτωση κάλυψε το τμήμα της εθνικής οδού από το 146 χλμ. έως το 160 χλμ., στην περιοχή της Αρκίτσας. Η παρέμβαση των ειδικών μηχανημάτων κράτησε τον δρόμο ανοιχτό, όπως άλλωστε και όλη τη νύχτα σε διάφορα σημεία.
Πάντως, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών μετά τα Βίλια προς Θήβα, η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Ελευθεροχωρίου - Ελασσόνας - Κατερίνης, Μυρτίσκης - Άνω Βυρσίνης, Καρδάμου Κύμης, του νομού Ροδόπης, από την πόλη των Γρεβενών προς και από Βασιλίτσα,
Keywords
Τυχαία Θέματα